Mugla'dan Dünyaya Açilan Pençede

Bas editörlügünü Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nagehan Uçan Eke’nin üstlendigi “bitig Edebiyat Fakültesi Dergisi”, Haziran 2021/1 sayisiyla yayin hayatina basladi.

Mugla'dan Dünyaya Açilan Pençede
Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin yayin organi olan “bitig Edebiyat Fakültesi Dergisi” dil, edebiyat, sosyal ve insani bilimler alaninda ulusal ve uluslararasi nitelikte özgün bilimsel arastirma yazilarini yayimlayarak sosyal bilimlerin bilgi birikimine katkida bulunmayi amaçliyor.

Uluslararasi hakemli bir dergi olan “bitig Edebiyat Fakültesi Dergisi”, Haziran ve Aralik aylarinda olmak üzere yilda iki sayi yayimlanacak. Dergi, açik erisim politikasi ile arastirmacilara rahat ve sinirsiz erisim imkâni saglayacak.

“bitig Edebiyat Fakültesi Dergisi” öncelikli olarak Arkeoloji, Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari, Felsefe, Ingilizce Mütercim ve Tercümanlik, Ingiliz Dili ve Edebiyati, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyati gibi bilim dallarinin temel alan çalismalarini kapsiyor. Dergide belirtilen alanlarda ve buna bagli alt alanlarda özellikle disiplinlerarasi iliskiler de gözetilerek bilginin yayilmasi ve gelismesi için hem kavramsal hem de saha arastirmalarina dayali çalismalara yer verilmesi planlaniyor.

Dergi web adresi: https://bitigefd.mu.edu.tr/tr
Kaynak: İHA