Meslegin Yeni Doktorlari Mezun Oldu

Nitelikli tip egitimiyle alaninda uzman hekimler yetistiren Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi, 2020-2021 Akademik Yili Mezuniyet Töreni’ni büyük bir coskuyla gerçeklestirdi.

Meslegin Yeni Doktorlari Mezun Oldu
Mezuniyet töreninin açilis konusmasini gerçeklestiren 2020-2021 Akademik Yili Dönem Birincisi Dr. Nazmiye Çagla Badur, çocuklugundan beri hayalini kurdugu, uzun, yorucu, mesakkatli 6 yillik Tip Fakültesi egitim hayatinin sonuna geldigini belirterek maddi manevi desteklerini her zaman hissettikleri ailelere tesekkür etti.

Hastanenin her biriminde görev aldiklarini ve Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde verilen saglik hizmetinin önemli bir yapi tasi haline geldiklerini söyleyen Badur, pandemi sürecinde egitim hayatlarinin en zor yilini geçirdiklerini belirterek, bu süreçte aile hayatindan uzak kalan ve bu ugurda canlarini feda eden tüm saglik çalisanlarini rahmet ve minnetle andigini sözlerine ekledi. Hekimligin kutsalligini ve gururunu 132 dönem arkadasiyla ömür boyu tasiyacaklarini dile getiren Dr. Nazmiye Çagla Badur, saglik çalisanlarina yönelik siddetin son bulmasi temennisiyle sözlerini sonlandirdi.

“Ektigimiz fidanlar agaç oldu”

Programda konusan Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Idris Sahin, 20. dönem mezuniyet töreninde sevinci ve hüznü bir arada yasadiklarini belirterek, ektikleri fidanlarin agaç olmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Covid-19 sürecinde her seye kosan ögrencilerin hekimliklerini ispat ettigini söyleyen Prof. Dr. Idris Sahin, onlari hizmet için Anadolu’ya gönderecekleri için de ayrica gurur duyduklarinin altini çizdi. Sahin, “Dünyanin en eski ve en onurlu meslegine adim attiniz, kendinizle gurur duyabilirsiniz” sözleriyle konusmasini noktaladi.

“Insan sevgisi ve adalet en büyük rehberiniz olsun”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, çok zorlu bir salgin sürecinin sonrasinda böyle anlamli günde bir arada olmaktan duydugu mutlulugu ve heyecani belirterek sözlerine basladi.

Ögrencilerin çok önemli egitim ve deneyim elde etmelerinin ardindan meslek yasamlarinin ilk gününe ugurladiklarini ifade eden Rektör Çakar, topluma hizmet anlaminda riskli ve zor bir dönemi geride birakan mezunlarin, bu tecrübeyle yillar sonra rakiplerine kiyasla özgüveni daha fazla hissedeceklerine dikkat çekti. Ögrenciler için en iyisini yapmaya gayret ettiklerini, gelecege hazirlamak için tüm önlemleri almaya çalistiklarini dile getiren Prof. Dr. Çakar, mezunlarin Düzce Üniversitesi’nin girisimci, dinamik ruhunu ve deger üretme vizyonunu mesleklerine yansitacaklarina inançlarinin tam oldugunu da sözlerine ekledi. Mezun hekimlerin mesleklerini yürütürken insan sevgisi ve adaletin en büyük rehberleri olmasini temenni eden Prof. Çakar, saglikçilara uygulanan siddeti kinadigini belirterek ve salgin sürecinde hayatini kaybeden saglik çalisanlarina Allah’tan rahmet dileyerek sözlerini sonlandirdi.

Rektör Çakar plaket verdi

Açilis konusmalarinin ardindan, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafindan mezuniyet belgesi ve plaketi takdim edilen dönem birincisi Dr. Nazmiye Çagla Badur, mezuniyet kütügüne isimligini çakarak bu ani tarihe not düstü. Sonrasinda dönem ikincisi Dr. Ümit Furkan Somun ve dönem üçüncüsü Dr. Ipek Özcan’a mezuniyet belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Acil Tip Anabilim Dali stajinda 2021 Yilinin En Basarili Intörnü olarak Acil Tip Dernegi tarafindan plaket verilmeye layik görülen Dr. Idris Bulgan da büyük bir mutluluk yasadi. Mezuniyet belgelerinin takdim edilmesiyle devam eden programda, Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Bora Büken esliginde Hipokrat Yemini eden mezunlar, büyük bir cosku ve heyecanla keplerini firlatarak mezun olmanin ve hekimlik meslegine adim atmanin gururunu yasadi.
Kaynak: İHA