Meram'da 'Telafide Ben De Varim' Programlari Basladi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde egitim gören ögrenciler için hazirlanan "telafide ben de varim" programi, Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi tarafindan egitimler için tahsis edilen Berlika Trafik Egitim Parki’nda basladi.

Meram'da 'Telafide Ben De Varim' Programlari Basladi
Covid-19 salgini ile birlikte okullarda egitim online olarak gerçeklestirilirken Milli Egitim Bakanligi yaz tatilinin baslamasiyla ‘telafide ben de varim’ projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Meram Kaymakamligi, Meram Belediyesi ve Meram Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün is birligiyle Meram’da da telafi egitimleri, düzenlenen açilis töreniyle basladi.

Meram Belediyesi Berlika Trafik Egitim Parki’nda gerçeklesen programa Meram Kaymakami Resul Çelik, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Koca, ögrenciler ve ögretmenler katildi.

Telafide ben de varim projesi, gönüllülük esasina göre gerçeklestirilecekken ögrenciler, ögretmenler ve velilere yönelik egitim faaliyetlerini içerecek. Egitim faaliyetleri, fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelisim ve özel egitim alani olmak üzere dört ana temaya uygun sekilde hayata geçecek.

"Meram’da 14 bin 141 ögrenciye ulasilacak"

Meram Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Koca, telafide ben de varim programi ile ilgili bilgi verirken programin 31 Agustos tarihine kadar devam edecegini belirtti.

Koca, “Türkiye genelinde tüm kurumlarla is birligi yapilarak düzenlenen telafide ben de varim programi hayata geçiyor. Meram’da 700 ögretmenimiz programda görev alacak. Bu kapsamda 960 etkinlik ve egitim programi uygulanacak. Bu kapsamda, farkli kademelerde 14 bin 414 ögrencimize ulasmayi hedefliyoruz. Telafi programlarimiz Kuran-i Kerim egitimi, bireysel ve takim sporlari, akademik egitimler gibi bir çok faaliyeti içermektedir. Bugün açilisi trafik egitimi ile gerçeklestiriyoruz. Ögrencilerimize iki gurup halinde, polis arkadaslarimiz tarafindan egitim verilecek” dedi.



“Bir agabeyiniz olarak telafide ben de varim”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ise salgin süreciyle birlikte herkes gibi çocuklarin da stresli bir dönemden geçtigini belirterek, “Salgin süreciyle birlikte uzun süredir çocuklarimizi bekleyen parklarimiza asil simdi yaz geldi. Insallah bugün kavusmamizin ilk günü olacak. Hem Berlika Trafik Egitim Merkezimizde, Hem Meram Millet Bahçemizde, hem de Tantavi Kültür ve Sanat Merkezimizde ögrencilerimiz için hazirladigimiz alanlar var. Çocuklarimizin tamamen eglenerek ve ögrenerek güzel bir yaz geçirmesini hedefleyen bir telafi programi bu. Okuldan uzak kaldiklari dönemde arkadaslariyla iliskisini yeniden canlandiracak bir süreç ögrencilerimizi bekliyor. Bir yandan da evlatlarimizi evlerde dijital dünya kiskacindan da çikarmis olacagiz. Yine yarindan itibaren baslayacak olan Yaz Spor Okullarimizda da bir çok ögrencimizi tesislerimizde misafir edecegiz. Gelecek nesillerimizin egitimi için elimizdeki bütün imkanlarla, ne gerekiyorsa yapmaya haziriz. Çocuklar; Meram Belediyesi olarak telafide biz de variz, bir agabeyiniz olarak ben de varim” seklinde konustu.



“Bir ülkenin gelecegine verdigi önem egitimden geçiyor”

Meram Kaymakami Resul Çelik, telafide ben de varim programinin önemine dikkat çekerek, “Bir milletin gelecegine verdigi önemi görmek için, o ülkenin evlatlarina verdigi degeri iyi görmek gerekiyor. Egitimle ilgili her türlü destegi verdik, vermeye de devam edecegiz. Evlatlarimiz uzun süredir uzaktan egitimle ögrenim görüyorlardi. Telafi egitimi adi altinda düzenlenen programla yüz yüze egitim açigi bir anlamda giderilmeye çalisilacak. Bugün de çocuklarimizin ilk dersine hep birlikte sahitlik edecegiz. Programa verdigi önemli destekten dolayi Meram Belediye Baskanimiz Mustafa Kavus’a tesekkür ediyorum. Programimiz hayirli olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan ögrencilerin trafik egitimine eslik eden Baskan Kavus ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Koca çocuklara çesitli hediyeler verdi. Egitimlerin sonunda çocuklara dondurma ikram edildi.
Kaynak: İHA