Meksika'da Sputnik V Asisinin Üretimi Basladi

Rusya’nin Covid-19’a karsi gelistirdigi Sputnik V asisinin test serisinin üretimine Meksika Biyolojik ve Reaktif Laboratuvari’nda (BIRMEX) baslandigi bildirildi.

Meksika'da Sputnik V Asisinin Üretimi Basladi
Rusya’nin Covid-19’a karsi gelistirdigi Sputnik V asisinin üretimine Meksika’da baslandi. Sputnik V’nin dagitimindan sorumlu olan Rusya Dogrudan Yatirim Fonu (RDIF) tarafindan yapilan açiklamada, Meksika Biyolojik ve Reaktif Laboratuvari’nda asinin bir test serisinin üretildigi bildirildi.

Üretilen asilarin Meksika’nin asi programinda kullanilacagi ifade edildi. Meksika, Kuzey Amerika ülkeleri arasinda asiyi hem ilk tescilleyen hem de yerel üretimine ilk baslayan ülke oldu.

RDIF CEO’su Kiril Dimitrev, “Test serisinin üretimi teknoloji transferi sürecinde önemli bir adimdir. Üretimin en kati gereksinimlere uymasini bekliyoruz. Sputnik V mükemmel güvenlik ve etkinlik örnegi göstererek Meksika’da aylardir basariyla kullanilmaktadir. RDIF ve ortaklari asinin yerel üretimini baslatirken, Meksika nüfusunun Sputnik V’ye daha kolay erisimini saglamak ve ülkenin asi programini hizlandirmaya yardimci olmak için çalisiyoruz” dedi.



SPUTNIK V 67 ÜLKEDE TESCILLENDI

Sputnik V dünya çapinda su ana kadar 67 ülkede tescillenirken, söz konusu ülkelerin asi düzenleyici kurumlarindan elde edilen verilere bakildiginda Sputnik V’nin korona virüse karsi en güvenli ve en etkili asilardan biri oldugunun görüldügü bildirildi.

(Saim Sevinç/ IHA)
Kaynak: İHA