Mahkûmlara Rehberlik Destegi

Adalet Bakanligi ile Diyanet Isleri Baskanligi arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda mahkumlara yönelik sürdürülen çalismalarin degerlendirilmesi amaciyla toplanti gerçeklestirildi.

Mahkûmlara Rehberlik Destegi
Sivas Cumhuriyet Savcisi Dr. Ahmet Yalçin baskanliginda E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Il Müftüsü Yusuf Akkus, Cezaevi Müdürü Dursun Kayahan, Denetimli Serbestlik Müdürü Tuncay Bakir, Cezaevi 2. Müdürü Harun Dagli, Cezaevi Vaizi Yilmaz Gürlevik ve Cezaevi Ögretmeni Ali Yavuz katildi.

Savci Yalçin, toplantida yaptigi konusmada; "Bizim hedefimiz özellikle burada bulunan mahkumlara faydali olmaktir. Diyanet Isleri Baskanligi nezdinde müftülügümüzle 6 ayda bir yaptigimiz bu protokol ile mahkumlarimiza manevi rehberlik konusunda destek sagliyoruz. Burada bir kisiyi bile kazanmak ve onu yeniden topluma kazandirmak temel hedefimizdir" dedi.

Il Müftüsü Akkus ise "Bizim her alanda çalismalarimiz ve görevlendirdigimiz koordinatörlerimiz var. Baskanligimizin taraf oldugu protokoller çerçevesinde müftülükler olarak her kurum ile ortak çalisiyoruz. Yine cezaevlerindeki görevli vaizlerimiz her zaman sizlerin emrinde. Bizlere ne tür görev düserse her daim hizmetinizdeyiz." diye konustu.

Müftü Akkus, toplantiya ev sahipligi yapan Savci Yalçin’a ve Cezaevi Müdürü Kayahan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA