Macaristan'dan Arnavutluk'a AB Üyeligi Destegi

Macaristan Cumhurbaskani Janos Ader, ülkesinin, Arnavutluk'un Avrupa Birligi (AB) üyeligi konusundaki destegini sürdürdügünü söyledi.

Baskent Budapeste'deki Cumhurbaskanligi Sarayi'nda bir araya gelen Cumhurbaskani Ader ve Arnavutluk Cumhurbaskani Ilir Meta, görüsme sonrasi ortak basin toplantisi düzenledi.

Ader, Bati Balkan bölgesinin AB'ye entegrasyonunun, Avrupa'yi güvenlik konusunda yakindan ilgilendirdigini belirterek, ülkesinin, Arnavutluk'un AB üyeligine verdigi destegi sürdürdügünü ifade etti.

Macaristan ve Arnavutluk'un NATO üyesi olduguna ve her iki ülkenin de önümüzdeki dönemde askeri alanda ciddi reform yapmayi planladigina dikkati çeken Ader, bu alanda da is birligi firsatlarinin olusacagini dile getirdi.

Arnavutluk Cumhurbaskani Meta ise Macaristan'in, ülkesinin AB'ye entegrasyonuna verdigi destekten dolayi mütesekkir oldugunu vurgulayarak, Macaristan'in, tüm Bati Balkan ülkeleri için önemli bir ortak olduguna isaret etti.

Meta ayrica, görüsmede, enerji üretimi, su yönetimi, turizm, tarim ve askeri alanda is birligi konularinin ele alindigini aktardi.

Kaynak: AA