KTO'da KOSGEB Destekleri Anlatildi

Kayseri Ticaret Odasi (KTO), "KOSGEB Hizli Desteklerinden" faydalanilmasi amaciyla ikinci kez bilgilendirme semineri düzenledi.

KTO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, KTO'nun ev sahipliginde online olarak düzenlenen seminerde KOSGEB Kayseri Il Müdürü Ahmet Özbekler tarafindan salginin etkiledigi mikro ve küçük isletmelere yönelik saglanan destekler konusunda bilgilendirme yapildi.

Özbekler, mikro ve küçük ölçekli isletmelerin faaliyetlerini sürdürmek ve salginin baslangicindan itibaren istihdamlarini korumalarini saglamak için çikarilan hizli kredi destek programindan yararlanmanin ana unsurunun imalatçi olmak oldugunun altini çizdi.

Programdan yararlanma kriterleri hakkinda bilgi veren Özbekler, "Öncelikle imalat sektöründe faaliyet gösteren, 2019'da en az 75 bin TL net satisinin olmasi, 2020 yilinda 2019 yilina kiyasla geliri artmayan mikro ve küçük isletmeler ile 2017 ve sonrasinda kurulmus imalat, bilgisayar programlama veya bilimsel AR-GE sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük isletmeler yararlanabilir." ifadelerini kullandi.

Isletmelere kullandirilacak geri ödemeli destegin teminatsiz ve faizsiz bir sekilde olacagini aktaran Özbekler, imalatçi mikro ve küçük isletmelere yönelik baslatilan hizli kredi destek programina Kayseri'de basvurunun artmasini istediklerini belirtti.

KTO Genel Sekteri Mevlüt Çil ise öncelikli amaçlarinin, devlet desteklerini yanlarina alarak firmalarin büyümelerine katki sunmak oldugunu ifade etti.

Kaynak: AA