KAYMEK, Mostar'da Yil Sonu Sergisi Açti

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde kültür-sanat ve egitim hizmetlerini düzenleyen Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür AS'nin (KAYMEK), Bosna Hersek'in Mostar sehrindeki kursunda yil sonu sergisi ve sertifika töreni gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, törene Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Türkiye Cumhuriyeti Mostar Baskonsolosu Yasar Ergün, Büyüksehir Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Oguzhan Postalli, Yunus Emre Enstitüsü Mostar Müdürü Yunus Dilber ve KAYMEK Mostar Temsilcisi Billur Dilber ve çok sayida davetli katildi.

Burada konusan Genel Sekreter Yardimcisi Öztürk, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç'in selamlarini iletti.

Bundan sonra da kardes sehir Mostar'in yaninda olmaya devam edeceklerini belirten Öztürk, "Kadim medeniyetimizin kiymetlerinden olan Bosna Hersek ile egitim, kültür, sanat ve turizm adina iliskilerimizi karsilikli gelistirecegiz ve gelecege birlikte güçlü sekilde yürümek adina faaliyetler yürütecegiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye Cumhuriyeti Mostar Baskonsolosu Yasar Ergün ise ayni din, kültür ve ayni tarih ortakligi içinde gelecege de ayni umutlarla bakan iki toplumun kadim iki sehri arasindaki iliskinin siradan bir protokolü asan degere sahip oldugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan yil sonu sergisi ziyarete açilirken, kursiyerlere de sertifikalari verildi.

Sergiyi Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin de ailesiyle ziyaret etti. Yilsonu sergisini ilgiyle gezen büyükelçi ve ailesi basta Kayseri Büyüksehir Belediyesi olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür etti.

Bosna Hersek'in Mostar sehri ile imzalanan kardes sehir protokolü kapsaminda iliskileri yogunlastiran Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç baskanligindaki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, KAYMEK araciligi ile bu iliskilerini pekistiriyor.

Mostar'da faaliyetlerde bulunan KAYMEK, buradaki tesisinde iki ülke kültürlerinin ortak degerlerinden olan geleneksel el sanatlarini tanitmak ve yasatmak, oradaki gençlere bu el sanatlarini ögretmek için mesleki egitim ve sanat kurslari düzenliyor.

Kaynak: AA