Karabük'ten Kisa Kisa

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, beraberindeki bir heyetle Kirgizistan'da ziyaretlerde bulundu.

Prof. Dr. Polat, Kirgizistan’da gerçeklestirdigi görüsmeler kapsaminda, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'i makaminda ziyaret ederek, senato üyeleri ile bir araya geldi.

Senato üyelerine Karabük Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Polat, Ceylan'a ev sahipliginden dolayi tesekkür etti.

Iki üniversite arasinda akademik is birligi, akademik personel ve ögrenci degisimi konularinda ikili protokol anlasmalari imzalandi.

Ayrica Polat ve beraberindeki heyet, Biskek Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan, Biskek Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kirgizistan Milli Egitim Bakanligi, Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanligi yetkilileri ile ikili görüsmeler gerçeklestirdi.

- Van Valiligi tarafindan gönderilen Türk bayragi sehit esine takdim edildi.

2012 yilinda terör örgütü PKK mensuplari tarafindan yapilan saldirida sehit düsen polis memuru Murat Dilmaç'in sehadetinin yil dönümünde Van Valisi Mehmet Emin Bilmez imzali mektup ile gönderilen Türk bayragi ve Kur-an'i Kerim, Vali Fuat Gürel ve Emniyet Müdürü Sirri Tug tarafindan sehidin esi Sadiye Dilmaç'a takdim edildi.

Vali Gürel, "Sehitlerimiz devlet ve milletimiz adina üstlendikleri görevlerinde canlarini feda etmekten kaçinmamislar, kutsal dinimizce de en yüce makam olan sahadet mertebesine ulasmislardir. Bugün ayyildizli bayragimizin altinda huzur ve güven içerisinde basimiz dik olarak yasiyorsak, bunu kutsal hayatin sahipleri sehit ve gazilerimize borçluyuz. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun, Cenab-i Allah hepsinden razi olsun, sizlere de saglikli bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandi.

- Spor salonu ve kütüphane hizmete girdi

Karabük Belediyesi, Kayabasi Mahallesi Yaylacik Sosyal Yasam Merkezinde spor salonu ve kütüphane yaparak hizmete aldi.

Karabük Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, açilista yaptigi konusmada, "Kayabasi Mahallesi Yaylacik Sosyal Yasam Merkezimizin bir katini büyüklerin ve çocuklarin kullanabilecegi, spor dalinda her seyin yer aldigi spor salonu yaptik. Yeter ki vatandaslarimiz gelip kullansinlar. Ögretici ögretmenlerimiz var. Biz de çocuklara ve vatandaslarimiza bu konuda ulasabildigimiz için çok mutluyuz. Iki katli olan bu Sosyal Yasam Merkezimizin bir katinda da kütüphane hizmete koyduk. Kütüphanemizde çocuklara ve büyüklere yönelik kitaplar yer alirken birbirinden farkli gelistirici akil zeka kutu oyunlarina da yer verdik. Bunlara ilaveten lise son sinif ögrencilerimiz için test kitaplarina kütüphanemizde yer veriyoruz. Insallah vatandaslarimizda bu faaliyetlerden yararlanir." dedi.

- Safranbolu

Safranbolu Belediyesi Fen Isleri Müdürlügüne bagli Asfalt Santiye Amirligi ekipleri, asfalt serme çalismasina basladi.

Bu arada, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse'nin Hayir Çarsisi ve Hanim Evinde incelemelerde bulundugu ve Karabük Besiktaslilar Dernegi üyeleri ile bir araya geldi.

Tarihi çarsi bölgesinde yapilan Koruma Amaçli Imar Plani kapsaminda da "Tarihi Çarsi Meydanlariyla Bulusuyor" temasi ve "Ortak Miras Ortak Karar" basligi ile hazirlanan projeler vatandaslarin begenisine sundu.

Kaynak: AA