Kapikule'de Bayram Yogunlugu

Yurt disinda yasayan gurbetçiler, Kurban Bayramini memleketlerinde geçirmek için akin akin Türkiye’ye geliyor. Dönüs yolundaki Kapikule Sinir Kapisinda yogunluk olustu.

Kapikule'de Bayram Yogunlugu
Edirne Kapikule Sinir Kapisi, sezonunun baslamasiyla uzun bir aradan sonra en hareketli günlerini yasiyor. Almanya basta olmak üzere Avrupa’nin çesitli ülkelerinde yasayan gurbetçiler, adeta akin akin geliyor. Yillik izinlerini ve Kurban Bayramini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, araçlariyla Kapikule Sinir Kapisinda yogunluk olusturdu. Peron girislerinde araçlarin giris yapmasina ragmen sahada uzun kuyruklar olusmaya devam ediyor. Sinir kapisindaki yogunlugun yaz sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Belçika’dan Tekirdag’a gelmek için yolara düsen gurbetçi Zekeriya Çakar, “Uzun yolculuktan geldik ve çok memnunuz. Tabi birazda yorgunuz. Vatan sevgisi var, bu yollari vatanimiz için teptik. Geldigimiz için çok mutluyuz. Gerekli bütün testlerimizi yaptik. Ben ve hanim asi olmustuk. Zaten her gün daha iyiye gidiyoruz” dedi.

Almanya’dan Türkiye’ye gelen Resat Oguz, “Almanya’dan geliyoruz. Ankara’da biraz konaklayacagiz. Daha sonra İçel’e gidecegiz. Her sey yolunda Allaha sükürler olsun. Ülkemizi seviyoruz. Ülkemiz dünyanin hiçbir yerinde olmayan bir ülkedir. Buraya her geldigimizde ayri bir duygu ile geliyoruz. Her gelisimizde ayri bir heyecanimiz oluyor. Suan da oldugu gibi mutluyuz. Türkiye’ye adim attigimizda kendi topragimiza geldigimizi hissediyoruz. Nereyi dolasirsaniz, dolasin Türk bayragini gördügünüzde kendi vataniniz oldugunu hissediyorsunuz” seklinde konustu.

Memleketi Mardin’de Bayrami geçirmek için geldigini aktaran Idris Sayhan, “Türkiye’ye ilk adimi attik. Bu heyecani ancak gurbetçiler bilir. Yolculugumuz iyi geçti. Dün aksam saatlerinde yolla çiktik. Bulgaristan’da konakladik, uykumuzu aldik. Vatanimiza ulastigimiz için Allaha sükürler olsun. Memleketimizde kendimizi güvende hissediyoruz. Türkiye’de yasayan vatandaslarimiza seslenmek istiyorum, Türkiye gibisi yok, memleketimiz gibisi yok. Buranin bir saatini oranin bir ayina degismem. Gerçekten güzel bir memleketimiz var, kiymetini bilmemiz lazim. Birlik beraberlik açisindan bu çok önemli Ülkemiz için Suriye, Irak’a ve etrafimizdaki diger ülkelere bir bakalim ne durumdalar bu yüzden herkesin aklini basina almasi lazim. Kurban Bayramini burada geçirmek için zaten iznimiz ona göre orada ayarladik ve Kurban Bayramini burada geçirmek, mezarliklari ziyaret etmek, maneviyati tatmak bunlar güzel seyler” dedi.

Viyana’dan Yozgat’a gittigini belirten Mesut Yildiz, “Viyana’dan geliyoruz, Yozgat’a gidiyoruz. Buraya gelmemiz çok iyi oldu, babamlarda geliyor, hep beraber bu bayrami burada geçirecegiz, insallah” diye konustu.

Almanya’dan Edirne’ye gelen Altan Sayici, “Edirne’ye uzun zamandir gelemedigimiz için zaten burnumuzda tütüyordu anavatan bu sene bayrami bütün aile olarak birlikte geçirmek için geldik. Türkiye’yi çok özledik. Insallah güzel bir tatil geçiririz. Buraya kadarda güzel geçti yolculuk herhangi bir sikinti ile karsilasmadik. Umarim bundan sonrada olmaz. Bütün gurbetçilere iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA