Ilginç Asi Davetine Bakan Koca'dan Destek

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Kütahya Otogari’nda bir saglik personelinin ortama uyarak "Sinovac Sinovac, Biontech Biontech" seklinde bagirmasi ile ilgili sorusturma açilmasini gerektiren bir durum olmadigini belirtti.

Ilginç Asi Davetine Bakan Koca'dan Destek
Bakan Koca, sosyal medya hebasindan yaptigi açiklamada, "Kütahya’da otogarda görevli bir saglik personelimiz mizahi bir tavirla vatandaslarimizi asiya davet ediyordu. Hizmetlerimiz her yerde ancak asi ciddi bir konudur. Personelimizin sorusturulmasini gerektiren bir durum yok. Ancak asiyi hepimiz ciddiye almak zorundayiz" ifadelerine yer verdi.

Kütahya Otogari’nda kurulan Covid-19 asi standinda görevli bir saglik personelinin vatandaslari "Sinovac Sinovac, Biontech Biontech" seklinde bagirarak asi olmaya davet etmesi sosyal medyada tiklanma rekoru kirmisti. Bunun üzerine Kütahya Il Saglik Müdürlügü, personel hakkinda sorusturma açildigini duyurmustu. Yapilan açiklamada, "Görevli saglik personellerinin bulunduklari ortamdan ve otobüs firmasi görevlilerinin söylemlerinden esinlenerek yaptiklari sakalasma cep telefonlari ile çekilerek çesitli sosyal medya hesaplarinda yayinlanmistir. Maksadi asan, yanlis algi ve anlasilmalara sebebiyet veren personellerle ilgili gerekli idari sorusturma baslatilmis olup, sonucu hakkinda ayrica kamuoyu bilgilendirilecektir" denilmisti.

(Hüseyin Efe/IHA)
Kaynak: İHA