Gürkan'dan Basören Mahallesine Ziyaret

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kuluncak Ilçesi Basören Mahallesinde yapimi tamamlanan asfalt çalismalarini yerinde inceleyerek mahalle ziyareti yapti.

Gürkan'dan Basören Mahallesine Ziyaret
Malatya genelinde hizmet ve yatirimlarini yogun bir sekilde sürdüren Malatya Büyüksehir Belediyesi, özellikle kirsal kesimlerde vatandaslarin magdur olmamalari için çalismalarina devam ediyor. Ekipler, asfalt çalismalari kapsaminda Kuluncak Ilçesi Basören Mahallesinde 7 km’lik asfalt ve yol genisletme çalismalarini tamamladi.

Ilk kez asfaltla tanisan Basören mahallesinde mahalle sakinlerinin kurbanlarla ve davul zurna esliginde ilgi ile karsiladiklari Baskan Gürkan’a, Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, Hekimhan Belediye Baskani Turan Karadag, AK Parti Malatya Il Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu, Genel Sekreter Yardimcilari, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, Siyasi Parti ilçe baskanlari, Daire Baskanlari, muhtarlar ve vatandaslar eslik etti.

Mahallelerine yapilan çalismalardan dolayi Baskan Gürkan ve ekibine tesekkür eden Basören Mahalle Muhtari Hüseyin Sahin, “ Mahallemizin hane sayisi 170 civarinda. Nüfusumuz yaz aylarinda 800 civarinda oluyor. Kis aylarinda ise hane sayisi olarak 30’a düsüyoruz. Bizleri, mahallelilerimizi asfaltla, yolla bulusturdugu için baskanimiza tesekkür ediyoruz. Mahallemiz ilk kez asfalt gördü. Mahallem ve sahsim adina Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

Basören mahallesinin yollarinin ilk kez asfaltla bulustugunu söyleyen Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Mert, “ Malatya’nin en son mahallelerinden biri olan Basören mahallesindeyiz. Mahallemiz Sivas sinirinda. Mahallemizi tarihinde ilk defa asfalt yolla tanistirdik. Mahallelerimize 10-12 m genisliginde sarampolleriyle ciddi yol çalismalari yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

AK Parti Kuluncak Ilçe Baskani Ahmet Boyraz ve MHP Kuluncak Ilçe Baskani Mustafa Kiliç’da yapilan çalismalardan dolayi Baskan Gürkan’a tesekkür ettiler.

“Asfaltsiz Yol Kalmayacak Dedigimizde Kimse Inanmiyordu”

Büyüksehir Belediyesinin ekiplerinin Kuluncak’ta her alanda çalismalar yaptigini belirten Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, “ Basören mahalle sakinlerimize sicak karsilamalarindan dolayi tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan gerçekten her seyin en iyisine layik. Eksik kalmis hizmetin, asfalt olmayan yollarin oldugu zamanlardan asfaltsiz yolumuzun kalmadigi bir dönemdeyiz. Suanda Kuluncak’ta her kösede asfalt çalismamiz var. Büyüksehir Belediyesinin ekipleri santiye halinde her alanda çalisiyor. Seçim çalismasi yaptigimiz dönemde mahallelerimizin asfalt olacagina kimse inanmiyordu. Herkesin ayni seyi söyledigini ama asfaltin yapilmadigini mahallelilerimiz söylemislerdi. Seçim sonrasinda Kaymakamimizla mahallemizi ziyaret ettigimizde Selahattin Baskanimizin sözü oldugunu ve iki yil içerisinde asfalt olmayan yol kalmayacak diye vatandaslarimiza söyledik. Hakikaten geldigimiz noktada mahallemizin asfaltsiz yerinin kalmadigini gördük. Mahallemizde yasayan hemserilerimizin birçogu gurbetçi ve her yil Kuluncak’a kadar gidecegiz ama Kuluncak’tan sonra mahallemize nasil gidecegiz diye düsünülürdü. Bugün baktigimizda asfalt sorunumuz kalmadi. Hemserilerimiz daha iyilerine layik ve emin olunsun ki daha iyisi de olacak” açiklamasinda bulundu.

“Selahattin Baskan Birligin, Beraberligin ve Kardesligin Simgesidir”

Hekimhan Belediye Baskani Turan Karadag ise, “ Iki yil önce seçim çalismalari dönemin Basören mahallemize gelmistik ve sorunlari bizlere aktarmislardi. Bizde hemsehrilerimize sunu demistik; biz öyle sansliyiz ki Büyüksehir Belediye Baskani olarak Selahattin Baskanla çalisiyor ve birlikte oluyoruz. Ben öyle inaniyorum ki bir tek Kuluncak’a degil geçen yil Hekimhan’a 320 km asfalt yapildi. Türkiye tarihinde olmayan bir asfalt çalismasi. Basta Selahattin Baskanimiz olmak üzere ekibine tesekkür ediyorum. Baskanimiz sadece yol yapmakla kalmadi, Hekimhan’da Malatya’da birligin, beraberligin, kardesligin simgesi olan Selahattin Baskanimizdir. Baskanimiz yapilamaz denilen her seyi yapti” seklinde konustu.

Basören Mahalle ziyaretinde açiklamalarda bulunan AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu’da, “ Ilk kez asfaltlanan mahallemizde, mahalle sakinlerinin sicak karsilamalarindan dolayi mutlu olduk. Sayin Cumhurbaskanimizin dedigi gibi yol medeniyettir. Insallah bizde hizmet yolunda, bütün yollarin asfaltlanmasi yolunda Cumhurbaskanimizin liderliginde, Büyüksehir Belediye Baskanimizin rehberliginde kadin kollari olarak, teskilatimiz olarak her türlü hizmeti yapmaya haziriz. Bundan sonrada daha güzel hizmetler yapacagimiza inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

“ Birligin ve Beraberligin Timsali Olacagiz”

Malatya’yi huzur kenti yaptiklarini dile getiren Baskan Gürkan, “ 2019 yilinda Büyüksehir Belediye Baskani Adayi oldugumuzda bana projemizin neler oldugunu gazeteciler sordu. Bende Sosyal Entegrasyon projesi dedim ve baska projem yoktur dedim. Esas olan, zor olan birlik ve beraberliktir dedim. O dönem ki konusmamda Malatya’da yanan isigin Türkiye’yi aydinlatacagini söylemistim. Suanda Malatya’da yanan isik Türkiye’yi aydinlatiyor. Sayin Cumhurbaskanimiz ve diger muhalefet partileri de Türkiye’ye Malatya’yi örnek gösteriyor. Belediye Baskanligi dönemlerimizin hepsinde bütün kararlarimiz oy birligiyle alinmistir. Biz memleketimizde birligin beraberligin timsali olacagiz. Biz Malatya’yi huzur kenti yaptik. Her görüsteki, her düsüncedeki, her inançtaki insanlarimizla bir aradayiz. Onun için hizmet yapmak kolay dedik. Bugün en fazla hizmet ve yatirim yapan il Malatya Büyüksehir Belediyesidir. Açik ara öndedir. Bu önemli bir hadisedir. Bu durum hemsehrilerimizin birlik ve beraberliginin getirdigi bereketin sonucudur. Suanda 12 bin 200 km2’lik alanda asfaltsiz yerlesim yerimiz kalmadi. 13 ilçemiz ve 718 mahallemizde Büyüksehir Belediyemize ait olan asfaltsiz yer kalmadi. Mezra yollarimiz kaldi bunun içinde ilçe belediyelerimize destek vererek mezra yollarimizi da tamamlayacagiz. Yeter ki birligimizi ve beraberligimizi bozmayalim” diye konustu.

Kaynak: İHA