Grup Yürüyüs'ten Basbaglar Eseri

Ezgi ve marslariyla taninan müzik grubu Grup Yürüyüs, Basbaglar Katliaminin yildönümünde Mesut Çakmak’in eseri Basbaglar’i yeniden seslendirdi.

5 Temmuz 1993 yilinda Erzincan Kemaliye’nin Basbaglra köyünde gerçeklestirilen katliamin yildönümünde dijital mecralarda yayinlanan eser için YouTube üzerinden bir de klip yayinlandi.

Grup Yürüyüs’ün yeniden yorumladigi eserleri nsözleri Yasar Metin Aksoy ve bestesi Mesut Çakmak’a ait iken yeni düzenlemede Ismail Ergenler’in imzasi yer aldi.

Grup Üyesi Mehmet Ali Aslan, "O dönemde Mesut Çakmak abimiz tarafindan yakilmisti bu agit. On yillar da geçse Basbaglar’in acisini hâlâ yüreklerimizde hissettigimizi ifade edebilmek amaciyla ve elbette ki katledilen canlarimiza rahmet duasi niyetine yeniden yorumlamak nasip oldu bize" ifadelerini kullandi.

Aslan, "Bu imkâni sunduklari için eserin sözlerini kaleme alan Yasar Metin Aksoy ve bestecisi Mesut Çakmak’a tesekkür ediyoruz. Yolumuz bir gün Basbaglar’a düser belki. O zaman yiten canlarimizin mezarlari basinda da dua ederiz insallah" dedi.

Kaynak: İHA