Fayton Bisiklete Büyük Ilgi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin Bati Park Yürüyüs Yolu’nda hizmete sundugu 4 kisi kapasiteli bisikletler vatandaslardan büyük ilgi gördü. Kilometrelerce uzunlugundaki sahili rahatça gezebilen aileler, ebeveynleri ile bisiklete binmenin keyfini yasayan çocuklar ve özellikle yürümekte zorlanan yaslilar verilen hizmetten oldukça memnun.

Fayton Bisiklete Büyük Ilgi


Sahil manzarasi esliginde bisiklet keyfi

Bisikletin eglence ve spor amaçli kullanilmasina ilave olarak bir ulasim araci olarak da kullanilmasini tesvik etmek amaciyla Samsun Büyüksehir Belediyesi saglikli ve çevreci bir ulasimi tüm bisiklet severlerin hizmetine sundu. Büyüksehir Belediyesi istiraki Anakent Sirketi tarafindan yürütülen “aile bisikleti” hizmeti ile vatandaslar deniz manzarasi esliginde sahilin keyfini sürüyor. Fayton bisikletler ön koltukta iki çocuk ve arkada iki kisi olmak üzerek ayni anda 4 kisiyi tasiyabiliyor. Ebeveynler özellikle çocuklari ile birlikte kilometrelerce uzunlugundaki sahili rahatça gezmenin keyfini yasiyor. Bisikletler kullanilirken hijyen kurallari da ön planda tutuluyor. Her binen sonrasi bisikletler görevlilerce dezenfekte ediliyor.

15 adet daha gelecek

Aile bisikletlerinin 1 Haziran itibariyle hizmete alindigini söyleyen Batipark Gokart Tesis Sorumlusu Zübeyir Koç, "Fayton bisikletlere vatandaslarimizin ilgisi büyük oldu. Iki yetiskin ve iki çocuk olmak üzere 4 kisi rahatça gezebiliyor. Ilerleyen günlerde 4 yetiskinin binecegi bisikletlerimiz gelecek. Su an 10 adet aile bisikletimiz var. 15 adet daha gelecek. Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarimiza güzel bir hizmet vermeye çalisiyoruz. Ilginin olmasi da ayrica bizleri mutlu etti" dedi.



Bisikletler için uzun kuyruklar olusuyor

Fayton bisiklet hizmetine özellikle hafta sonu ilginin daha da arttigini söyleyen Koç, "Kiralamak isteyen vatandaslarimiz çogu zaman burada uzun kuyruklar olusturuyor. Yogun talep üzerine bisiklet sayimiz da önümüzdeki günlerde artacak. Yeni bisikletlerimiz gelecek. Aile bisikletlerimiz 30 dakika ve 1 saatligine kiralaniyor. Vatandaslarimiz bisiklet sürerek hem spor yapmis hem de sahilin keyfini sürmüs oluyor" diye konustu.

Verilen hizmetten en çok ise çocuklari olan ebeveynler mutlu. Çocuklari ile birlikte bisiklet sürmenin keyfini yasadiklarini dile getiren aileler, hizmeti vatandaslara sunan Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA