Erzincan Yagisa Hasret!

Son yillarin en kurak kis ve yaz mevsimini geçiren Erzincan’da gök gürültülü saganak yagis tahminleri de tutmadi.

Erzincan Yagisa Hasret!
Geçtigimiz hafta sonuna dogru beklenen yagislar, kavurucu sicaklardan bunalan Erzincanlilarin gözünü yine yolda birakti. Dogu Anadolu Bölgesi’nde sicaklik mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, bölge genelinde havanin parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sicakligin mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi bölgede, rüzgâr güney ve güney batidan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düsük sicaklik Ardahan ve Kars’ta 10, Erzurum ve Agri’da 11, Tunceli’de 14, Erzincan’da 15 ve Igdir’da 22 derece kaydedildi.

Gün içinde en yüksek sicakligin ise Igdir’da 36, Ardahan’da 34, Tunceli’de 33, Agri’da 32, Erzincan’da 31, Kars’ta 30, Erzurum’da 28 derece olmasi bekleniyor.

Erzincan’da hava sicakliklari dikkat çekici düzeylere ulasirken, yeni normallesme dönemiyle birlikte sicak havalari eglenceye dönüstürenlerin sayisi da artmaya basladi.

Yaz tatilini firsat bilerek piknik alanlari ve mesire yerlerine akin eden Erzincanlilar, hem uzun süredir uzak kaldiklari açik havanin, hem de sicaklarin keyfini çikartmaya çalisiyor.

Erzincan’da vatandaslar, bulduklari bu dogal firsatin tadini çikartirken, sosyal yasam alanlarindaki insan kalabaligi ise dikkatlerden kaçmiyor. Uzmanlara göre; tedbirlerin ihmal edilmesi halinde bu durum büyük bir risk olarak duruyor. Insanlarin kalabalik ortamlar olusturmasinin, ayni zamanda temas ortami anlamina geldigini belirten uzmanlar, bu hususta dikkatli olunmasini, maske ve mesafe kuralinin kesinlikle dikkate alinmasini istiyor.

Yeni normallesme döneminde kisitlamalarin kaldirilmis olmasinin, salginla mücadelenin sona erdigi seklinde algilanmamasi gerektigini vurgulayan uzmanlar, “Mücadele devam ediyor ve vaka sayilari su anda inisli-çikisli bir seyir izliyor. Durumu stabil tutabilmek için hassasiyet göstermeye devam etmeliyiz. Aksi halde yaz sezonunda vaka sayilarinda yeniden bir artisla karsi karsiya kalabiliriz” dediler.
Kaynak: İHA