Elazig'da Basbaglar Katliami Unutulmadi

Erzincan’in Kemaliye ilçesi Basbaglar köyünde 5 Temmuz 1993’te teröristlerce katledilen 33 sivil için Elazig’da sabah namazinda dua edildi.

Elazig'da Basbaglar Katliami Unutulmadi
Erzincan’in Kemaliye ilçesi Basbaglar köyünde, 5 Temmuz 1993’te aksam ezanindan hemen sonra PKK’li teröristler, 33 masum insani kursuna dizip katletmisti. Terör örgütü PKK’nin katliami unutulmazken, saldirida hayatini kaybedenler, Memur-Sen Elazig il temsilciligi tarafindan düzenlenen etkinlikle anildi. Sait Koç Cami’sinde düzenlenen etkinlikte konusan Memur-Sen Elazig temsilcisi Ibrahim Bahsi, Basbaglar’da insanligin, vicdan ve masumiyetin katledildigini söyledi.

Bahsi, "Allah’a inanci, insana ve hayata saygisi, kendisinde anlami olmayan zihniyetin, kendi igrenç varligi üzerinden insanligi ne ölçüde asagilik ve zelil duruma düsürdügü bir kez daha görülmüstür. Türkiye’nin kitlesel provokasyon ve siyasi suikastlarla kaosa itildigi o yillarda, asirlardir ruhumuza kök salan birlikte yasama irademiz, düsmanlik ve nefret duygulariyla yok edilerek, milletin evlatlari birbirine düsürülmek istenmistir. Madimak oteli provokasyonunun hemen ardindan intikam görüntüsü verilerek Basbaglar’da yapilan katliam, esasen milletimiz ve ülkemiz üzerinde asirlardir, yikici, kiyici oyunlar sahneleyen emperyalist tezgahin desifre olmus özetidir. O karanlik mihrak ve silahlarin tek hedefi, kardeslik esasina dayali millet varligimiz, birligimiz, beraberligimiz, huzurumuzdur. Memur-Sen olarak, kardesligi hedef alan zihniyetin karanlik, kirli, kanli yüzünü ve niyetini en zalim, en asagilik yüzüyle ortaya koyan terörü unutmadik, asla unutmayacagiz. Bu vesileyle teröre kurban verdigimiz tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA