Bolu'da Kiraz Hasadi Yapildi

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Bolu'nun Seben ilçesinde kiraz hasadina katildi.

Ilçede düzenlenen kiraz hasat törenine Fatih Metin'in yani sira AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydin, AK Parti Il Baskani Hakki Suat Güner, Seben Belediye Baskani Fatih Kavak, Bolu Orman Bölge Müdürü Saban Biyikli, DSI 53. Sube Müdürü Kazim Dogru, Il Tarim ve Orman Müdürü Izzet Murat, birlik ve kooperatif baskanlari ile vatandaslar katildi.

Merdivenle kiraz toplayan Metin, "Lezzeti ve dokusuyla damaklarin aranan lezzetleri arasinda hizla yerini alan Seben kirazini bugün kardeslerimizle birlikte hasat etmenin mutlulugunu yasiyorum. Alin terini topraga döken kiymetli üreticilerimize ve emekçi çalisan kardeslerimize kolayliklar diliyorum. Mahsulünüz bereketli olsun." diye konustu.

Il Müdürü Murat ise "Ilçemiz cografi konumu ve iklim avantajlari sayesinde özellikle elma, domates, üzüm ve kiraz üretimiyle fark yaratmaktadir. Ilçemizde yaklasik 400 dekar kiraz bahçesi yer almakla birlikte içerisinde bulundugumuz hasat döneminin yetistiricilerimize bol kazançli ve bereketli olmasini diliyorum." dedi.

Kaynak: AA