Bodrum'da Iguana Alarmi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 73 yasindaki Saadet Ayaz, uyandiginda bir iguana ile karsilasti. Korkup agacin basina çikan hayvan uzun ugraslar sonucu kurtarilarak koruma altina alindi.

Bodrum'da Iguana Alarmi
Egzotik kertenkele türü olan yaklasik bir metre uzunlugundaki iguana, Yahsi Mahallesi’ndeki bahçe içerisindeki bir eve geldi. Evdeki kanepe üzerinde uyuyan 73 yasindaki Saadet Ayaz, uyandiginda iguana ile karsilasinca kisa süreli sok yasadi.

Ayaz’i gören iguana korkarak kaçip bahçedeki agaca tirmandi. Uzun süre agacin dalinda bekleyen hayvan, birkaç deneme yapsa da asagi inemedi. Olayi duyan bölge sakinleri de agacin altinda toplandi. Mahalleli cep telefonlari ile ilk defa gördükleri hayvani görüntülemeye çalisti.

Ihbar üzerine Milas Milli Parklar Müdürlügü ve Bodrum Belediyesi görevlileri bölgeye geldi. Görevliler, sirik, kepçe ve aglarla dut agacindaki hayvani kurtarmaya çalisti. Iguana korkuyla önce zeytin agacina ardindan yan taraftaki çam agacina geçti. Bunun üzerine Bodrum Belediyesi görevlisi, çam agacina çikti. Görevliler ve vatandaslar, uzun ugraslar sonucu hayvani çam agacinin dalindan alip kafese koydu.

Vatandaslar kafes içerisine alinan iguanayi yakindan görebilmek için birbirleriyle yaristi. Iguana, Milas Milli Parklar Müdürlügü ekiplerince Aydin’in Nazilli ilçesindeki hayvanat bahçesine götürüldü. Hayvanin bölgedeki bir evden kaçtigi düsünülüyor.

Iguanayi nasil gördügünü anlatan Saadet Ayaz, “Surada yatiyordum, görünce hemen kardesime bagirdim. Komsumuz Zeynep’e de haber verdim. Sürünerek buradan gitti, agaca çikti. Daha önce böyle bir hayvan görmedim. Ilk defa görüyorum” diye konustu.

Ismail Özyer adli baska bir vatandas da hayvani merak ettiklerini ifade ederek “Bu hayvan yaptigimiz arastirmaya göre iguana gibi duruyor. Tam net bilmiyoruz. Saldiriyor mu, ne yapiyor, onu da bilmiyoruz. Daha önce burada böyle bir hayvan görmedik. Hayvanat bahçesinde gördük” seklinde konustu.

Sami Eris adli mahalle sakini de “Tuhaf bir hayvan, daha önce görmedim. Hayvan agacin basindan inmiyor, korkuyor hayvan. Bizden korkuyor, ne yapsin. Degisik bir hayvan” dedi.

Kaynak: İHA