BALOSB'de Jandarma Karakolunun Temeli Atildi

Balikesir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Jandarma Karakol Komutanligi’na yapilacak binanin temeli düzenlenen törenle atildi. Günde yaklasik 22 bin kisilik insan hareketinin bulundugu BALOSB’de huzur ve asayisin saglanmasi noktasinda Jandarma Karakolu’na ayrica komuta izleme merkezi de kurulacak.

BALOSB'de Jandarma Karakolunun Temeli Atildi


BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray’in açilis konusmasiyla baslayan temel atma töreninin ardindan OSB’de yapimi devam eden atik su aritma tesisinin ikinci etap insaat çalismalarina da start verildi.

OSB’de günlük 10 bin metreküp atik suyun aritilacagi tesis ile çevreye verilen zarar de en aza indirilmis olacak.

Mesut Eray: “Günlük 22 bin insan hareketi var”

Törenin açilis konusmasini yapan OSB Bölge Müdürü Mesut Eray temeli atilan bina hakkinda temel bilgiler verdi. Eray, “Balikesir Organize Sanayi Bölgesi gün geçtikçe gelismekte ve büyümektedir. Bes yil önce 4 bin 800 kisinin çalistigi bu bölgede su anda 15 bin kisi çalismaktadir. Organize Sanayi Bölgesi’ne her gün ortalama 4 bin 38 araç girmektedir. Bu sayinin bin 200’ünü TIR ve kamyon teskil etmektedir. Haftalik 28 bin 500 araç giris çikiyi olmaktadir. Günlük ortalama insan hareketi ise yaklasik 22 bin kisidir. Bu hizli büyüme dogrultusunda idari ve sosyal bazi konularda tedbir alinmasini ve hatta projelendirilmesi gerekmektedir. Jandarma Komutanligimiza 2020 yilinda intikal eden vaka sayisi 479 iken 2021 yilinda su güne kadar yaklasik 250 vaka Organize Sanayi Bölgesi’nden intikal etmistir. Bu sayilar içerisinde asayis, trafik ve is kazasi gibi konular bulunmaktadir. Bu veriler Jandarma Teskilati ile iliskilerimizin boyutlarini açiklamaktadir.

“Komuta izleme merkezi de olusturulacak”

Jandarma Komutanligimizin daha iyi hizmet verebilmesi için 15 Haziran 2021 tarihli Yönetim Kurulumuzun aldigi karar dogrultusunda Jandarma Karakol binamizin yeni projesi hazirlatildi ve ihale sürecinden sonra 21 Haziran 2021’de is teslim edildi. Bugün insallah temel atma törenini gerçeklestirecegiz. Mimari projesini Çigdem Esim tarafindan hazirlanan projenin insaati Doga Mühendislik Insaat Ltd. Sti tarafindan yapilacaktir. Balikesir Organize Sanayi Bölgesi Jandarma binasi 1079 metrekare brüt alana sahip olup, üç bölümden olusmaktadir. Bu bölümler karakol binasi, Jandarma güvenlik kulübesi ve Balikesir Organize Sanayi Bölgesi komuta izleme merkezidir. Organize Sanayi Bölgemizin gelismesinde ve hazirladigimiz projenin süratle uygulanmasinda sürekli yanimizda olan Sayin Valimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve mütesebbis heyet üyelerimize tesekkür ederim” diye konustu.



Il Jandarma Komutani Tarik Hekimoglu: “Can ve mal güvenligini koruma noktasinda çalismalarimiza devam ediyoruz”

Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Tarik Hekimoglu da OSB’ye yapilan Jandarma Karakol binasinin ihtiyaca cevap verme kapasitesinin artirildigina dikkat çekerek, “Karakolumuzun hizmete açilmasiyla su an için 292 isletmede çalisan yaklasik 14 çalisanimiz ile bölgede 30 kirsal mahallede yasayan yaklasik 22 bin vatandasimiza daha çagdas, daha kaliteli emniyet ve asayis hizmeti verilecegi degerlendirilmektedir. Alinan bu karar bizim için sereftir, onurdur, gururdur. Kiymetli vatandaslarimizin can ve mal güvenligini saglamak maksadiyla; 112 ihbar hattimiza gelen ihbarlarin aninda karakol ve devriyelerimize ulastirilmasi için tüm ilçelerimizde veri terminali kurularak ifalari aninda müdahale edilmesi saglanmistir. Sorumluluk bölgemizde yaklasik bin 300 ayri noktaya kamera kurulum çalismalari hizli bir sekilde devam etmektedir. Bizler kolluk kuvvetleri olarak vatandasin can ve mal güvenligini saglamak maksadiyla ve güvenine layik olmak için 24 saat esasina göre çalismalarimiza devam etmekteyiz, yarin da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz: “OSB’de 2024 yilinda 25 ila 40 bin kisi çalisacak”

Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ise OSB’deki gelismenin sevindirici boyutlara ulastigini kaydederek, “Evet, bugün bir karakol binasinin temelini atiyoruz. Bu sunun göstergesi devlet durmuyor, sürekli kendini yeniliyor, ihtiyaca binaen de hem istihdami, hem fiziksel ortamlari hazirliyor. OSB’mizde 5 sene önce 4 bin kisi çalisiyordu simdi 15 bin kisi çalisiyor. 2024’te Allah nasip ederse tahsis ettigimiz arsalara binalar yapildiktan sonra yaklasik 25 bin ila 40 bin kisi arasinda insan olacak. O zaman buranin yol ihtiyaci olacak, buranin konut ihtiyaci olacak, buranin güvenlik ihtiyaci olacak. Bunlarin hepsine cevap vermemiz gerekiyor. Bu kapsamda Altieylül Belediyemiz burada, hemen çok yakin bir mesafede TOKI’den arsa tahsisi yapilmis yerde konut insaatina burada çalisanlarin daha kisa sürede gelip gitmesi için insaatlara baslaniyor. Biz ayni sekilde OSB’nin arka tarafindan Kesirven Köyü tarafindan LIMAK’in ve askeriyenin arkasindan yolun yüzde doksani bitirdik. Baglanti yollarini da tamamladiktan sonra insallah bu ayin sonunda veya Agustos ayi içerisinde trafige açilacak hale getirecegiz. El birlikte çalistigimiz zaman her sey daha bereketli, daha güzel oluyor. Bunun örnegini sizin Sayin valim baskanliginizda buradaki mütesebbis heyetimiz, ilçe belediye baskanlarimiz, kaymakamlarimiz, rektörümüz hep birlikte gerçeklestiriyoruz. Insallah kazasiz belasiz insaat süreci olur. Hayirli olsun” degerlendirmesinde bulundu.

Vali Hasan Sildak: “Güvenlik çok önemli”

Törende en son konusan Vali Hasan Sildak ise Balikesir Organize Sanayi Bölgesi’nin sürekli gelisim gösterdigini belirterek, “Güvenlik olmadan diger bütün hususlar ikinci planda kalir. Güvenlik çok önemli, güvenligin, huzurun saglanmadigi bir ortamda üretimden de, herhangi bir faaliyetten de, egitimden de bahsetmek mümkün degil. Bu itibarla gelisen, büyüyen, özellikle 2020-2021 yil içinde pek çok atilima bir arada gerçeklestiren Balikesir OSB’de bu müstesna sanayi tesislerinin bulundugu alanda elbette ki Jandarmamizin da çok daha iyi kosullarda hizmet vermesi, modern bir binaya sahip olmasi ve yer seçimi olarak da böyle giris noktasina nazir, hakim bir alanda bulunmasi fevkalade önemliydi. Bu karari hep birlikte aldik. Yönetim kurulumuza, Büyüksehir Belediye baskanimiza ve mütesebbis heyetimizin bütün üyelerine tesekkür etmek istiyorum. Bu güzel yatirimin, anlamli yatirimin en kisa sürede tamamlanmasi için organize yönetimimiz, basta bölge müdürümüz olmak üzere konunun takipçisi olacaktir. Ve ilimizde zaten Il Jandarma Komutani Albayimin da ifade ettigi gibi güvenlik anlaminda iyilestirme, tesisleri güçlendirme çalismalarimiz sürüyor. Pek çok alanda oldugu gibi Büyüksehir Belediyemiz bu hizmetlerimize de katki sagliyor. Konakpinar Karakolumuzun yeniden insasi, yol uygulama noktalarimizin gelistirilmesi ve kirsal mahallelerimizde güvenligin en temel unsurlarindan biri olan kamera kurulumlari, kamera izlemelerinin olusturulmasi adina yaptigimiz çalismalar Büyüksehir Belediyemizin destekleri ile olgunlasmis vaziyette. Bu çalismalarin da ben hayirli olmasini temenni ediyorum. Organize sanayimiz birçok noktada belirttigimiz gibi güzel atilimlari, güzel girisimleri birlestirdi bünyesinde ve hizla ilerliyor. Insallah birinci etap derken ikinci etabin kamulastirma çalismalari, iste üçüncü etap eli kulaginda ve talep de var Allah’a sükür. Balikesir’de sanayi sektöründeki bu gelismeler gurur verici. Simdi bu noktanin da hizmete girmesiyle hemen buradaki 112 istasyonu, itfaiyemiz hep birlikte, Jandarmamiz burada çok güzel kosullarda, daha iyi sartlarda hizmet verecek. Ben de hayirli olmasini diliyorum ve daha nice yatirimlari birlikte baslatma, birlikte kurdelesini kesme temennisinde bulunuyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan OSB Camisi imaminin duasi ve kurban kesiminin ardindan temel atildi.
Kaynak: İHA