Antalya Teknokent, Tarim Sektörüyle Isbirligi Için Bulustu

Antalya Tarim Konseyi ve Antalya Teknokent A.S. tarafindan düzenlenen “Antalya Teknokent ve Tarim Sektörü Isbirligi Toplantisi” çevrimiçi yapildi. Antalya Ticaret Borsasi ve Antalya Tarim Konseyi Baskani Ali Çandir, Tarim ve Orman Il Müdürü Gökhan Karaca, Teknokent Genel Müdürü Ibrahim Yavuz, Akdeniz Üniversitesi’nden akademisyenler, Teknokent bünyesindeki firmalar ile tarim sektöründen temsilcilerin katildigi toplantida, Antalya Teknokent ve tarim sektörü isbirligi olanaklari gündeme geldi.

Antalya Teknokent, Tarim Sektörüyle Isbirligi Için Bulustu


“Teknokent bilgi bankasi”

Toplantinin açilisinda konusan Antalya Ticaret Borsasi ve Antalya Tarim Konseyi Baskani Ali Çandir, Antalya Teknokent’in çok iyi çalismalarin yürütüldügü bir merkez oldugunu belirterek, tarim sektörü temsilcilerinin Teknokent’te yapilan çalismalardan haberdar olmalarini saglamak ve isbirligi olanaklarini görüsmek amaciyla böyle bir toplantiyi düzenlediklerini kaydetti.

Çandir, “Teknokent müthis bir bilgi bankasi ve fikir üretim merkezi. Tarim sektörü, yapilan çalismalardan haberdar olursa ihtiyaç duymalari halinde çalismalardan faydalanabilir. Umuyorum bu toplantimiz sektörümüze yeni ufuklar açar ve birlikte çalisma konusunda zemin hazirlar. Özel sektör, kamu, üniversite birlikte hareket etmeli, birlikte hareket ettigimiz sürece basaramayacagimiz sey yok” diye konustu.



“Bilgi birikimi tarimin kullanimina sunulmali”

Antalya Teknokent A.S. Genel Müdürü Ibrahim Yavuz, Teknokent’in yapisini anlatirken tarim sektörüne hizmet veren çok sayida sirketin bulundugunu belirtti.

Antalya Teknokent’te 140 firmaya ulastiklarini, 77 kuluçka firmasi bulundugunu kaydeden Yavuz, binin üzerinde proje ve 800’ün üzerinde ticarilesen projeye sahip olduklarini söyledi.

Antalya Teknokent’in tarim alaninda önemli çalismalar yürüttügünü vurgulayan Yavuz, Teknokent’in bilgi birikiminin tarim kenti Antalya’da sektörün kullanimina sunulmasini hedeflediklerini anlatti. Yavuz, Teknokent’te bitki islahi, izolat ve gen bankasi projeleriyle ilgili çalismalar yürütüldügünü kaydederken, tarim sektörünün yerli ve milli üretimde stratejik gelisme saglamasi, ihracatta sorunlarin çözülmesi, AR-GE’ye dayali ileri yüksek teknoloji ürünü tohum ihraç eden bir ülke konumuna gelinmesi ve dünya tohumculugu standartlarina uygun olarak tohumculuk sektörünün gelistirilmesi için çalismalar yürüttüklerini anlatti.

Toplantida, Antalya Teknokent bünyesinde bulunan Areo Tohumculuk, Takii Tohum, Bosfor Bilisim Teknolojileri, ve Olbia Bilisim Teknolojileri firmalari, tarim sektörüne yönelik çalismalari hakkinda bilgi verdi. Katilimcilar ise firma temsilcilerine sorular yöneltti.
Kaynak: İHA