Almanya'dan Eregli'ye Uzanan Gönül Köprüsü

Almanya’nin Völklingen sehrinde bulunan Selimiye Camii Dernegi tarafindan Kdz. Eregli Fiziksel Engelliler Dernegi’ne bagislanan tekerlekli sandalyeler, düzenlenen törenle engelli vatandaslara teslim edildi.

Almanya'dan Eregli'ye Uzanan Gönül Köprüsü
Almanya Völklingen sehrinde Türkiye Diyanet Isleri Baskanligi’na bagli Selimiye Camii Dernegi tarafindan Kdz. Eregli’de yasayan ihtiyaç sahibi engellilere dagitilmak üzere Fiziksel Engelliler Dernegi’ne bagislanan 20 adet akülü, 20 adet manuel tekerlekli sandalye için teslim töreni yapildi. Izmirlioglu Fen Lisesi kapali spor salonunda yapilan törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, Almanya Diyanet Isleri Türk Islam Birligi Genel Baskanligi Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçik, Selimiye Camii Dernek Baskani Kamuran Baspinar, Mel Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Emrah Erkut, Kdz. Eregli Fiziksel Engeller Dernegi Baskani Ismail Sentürk, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, engelli vatandaslar ve yakinlari katildi.

Kdz. Eregli Fiziksel Engelliler Dernegi Baskani Ismail Sentürk, tekerlekli sandalye bagisinda katki sunanlara tesekkür ederek, “Biz toplumda saglam bireylerle toplumu müsterek, ortak imkanlarin bize taninmasini istiyoruz. Bize gönderilen tekerlekli sandalye, tamami 75 adet, 35’i akülü, 40’i manuel. Biz bugün 20’ser tane dagitiyoruz. Kalanlar da akü kontrolleri ve diger islemleri yapildiktan sonra yine engellilere teslim edilecek” dedi.

Milletvekili Polat Türkmen, engellilerin hiçbir eksiklik görmeden hayatlarini devam ettirmeleri gerektigine vurgu yapti. Türkmen, “Cenab-i Hak tüm kardeslerimin hayirlarini kabul etsin. Özürlü olmak, noksan olmak diye bir kavrami kabul etmemek lazim. Bu teknolojinin gelisme çaginda vatansever, ülkesini bilen, bu topraklarin insani, bu kültürde olan her kardesimizin herkesin bu dünyada yapabilecegi birçok sey var. Televizyonda seyrederken Avrupa’da yasayan kardesimiz degnege bir bilgisayar uygulamis. Hiçbir eksigi olmadan görüyormus gibi. Milletimiz duyarli oldukça, ki oluyor Allah razi olsun. Hiçbir eksiklik görmeden hayatlarini devam ettirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Selimiye Camii Dernegi Baskani Kamuran Baspinar ise süreçle ilgili bilgiler vererek sunlari söyledi:

“Bundan yaklasik 6 ay önceydi, finali bugün yapiyoruz. Rabbime hamdolsun bu güzel isi bizlere nasiplendirdi. Arkamda 30 kisilik bir yönetim kurulumuz var, onlarla, cemaatimizle, üyelerimizle, hayirseverlerle, hatta Alman dostlarimizla bu kampanyayi yürüttük. Esyalarimizi toparladik Türkiye’ye nasil götürecegiz derken, Mel Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Emrah Bey o is bende dedi.

Insanlar yük tasir, bazi esyalar tasir ama kalp tasimak baska bir sey sanirim. Emrah Bey o kalbi tasiyor, kendisine tesekkür ediyorum.”

Almanya’da sosyal ve kültürel çalismalar yapildigini belirten Almanya Diyanet Isleri Türk Islam Birligi Genel Baskanligi Özel Kalem ve Koordinasyon Müdürü Alaattin Salçik, “Selimiye Camii Dernegi, Fransa sinirinda bir eyalette, oradan Eregli’ye bir hayir köprüsü kurdular, hayir dua aldilar” diyerek dernek yönetimine tesekkür etti.

“Zenginsen insanlarin yüzünü güldüreceksin”

Her zaman Fiziksel Engelliler Dernegi’ne destek verdiklerini ifade eden Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, “Bizim dernegimizin çogu organizasyonunda yer almaya çalistim. En azindan kalben olmasi için dua ettim. Çünkü bu dernegimiz seffaf bir dernek, neyi nasil yapiyorsa tamamini bizimle paylasiyor. Zaman zaman yurt içi ve disindaki vatandaslarimizin karinca kararinca biriktirdikleri paralari kötü yerlerde harcayan kuruluslara da rastladik. Eregli’deki bu dernegimiz, kaymakamlik birimlerinden ne kadar eminsek, dernegimizden de o kadar eminiz. Bu da sayin baskanin objektif ve seffaf çalismasinin sonucudur. Bugün teslim ettigimiz bu araçlara destek veren Almanya’daki tüm kardeslerimize tesekkür ediyorum. Bazen zenginlik diyoruz, senin zenginliginin dissal faydasi yoksa, bir fakirimize, bir engellimize bir faydasi yoksa, bana göre sen dünyanin en fakir, en acinacak insanisin” dedi.

Konusmalarin ardindan Kaymakam Çorumluoglu tarafindan emegi geçenlere plaket verildi.

Törenin sonunda sandalyelerine kavusan engelli vatandaslar ile birlikte hatira fotografi çekinildi.

(Ismail Yasin Akçin - Vedat Kiliç/ IHA) -
Kaynak: İHA