4 Yasindaki Çocugun Ölümüne Neden Oldular, Böyle Kaçtilar

Adana’da serit degistirip, içinde 4 çocukla birlikte 6 kisinin oldugu otomobilin direge çarpmasina, 4 yasindaki çocugun ölümüne neden oldugu ileri sürülen iki saglik çalisani kazadan sonra polis tarafindan yakalanirken, zanlilarin durmayip uzaklasmasi araç kamerasina yansidi.

4 Yasindaki Çocugun Ölümüne Neden Oldular, Böyle Kaçtilar
Edinilen bilgiye göre, kaza 1 Subat 2021 tarihinde Seyhan ilçesi Ali Bozdoganoglu Bulvarinda meydana geldi. Iddiaya göre Dogukan Demir (25) yanina kardesinin esi 4 aylik hamile Seher Demir (26), onun çocuklari Havva Nur (7), Alparslan (9), Aydin Samet (4) ve Nesrisah Demir’i (1) alarak kardesinin yanina gitmek üzere 01 AGG 268 plakali otomobil ile yola çikti. Demir, Alibozdoganoglu Bulvarinda kavsaga geldigi sirada 40 kilometre hizla giderken yolun sag tarafindan giden bir diyaliz merkezine ait Abdullah Karakoç yönetimindeki 01 FAZ 65 plakali hafif ticari araç, sola dogru manevra yapti. Karakoç’un manevra yapmasi üzerine Demir araca çarpmamak için direksiyonu kirinca refüjdeki direge çarpti. Araçta bulunan sürücü ve yolcular yaralandi. 4 yasindaki Aydin Samet Demir aracin arkasindan öne firlayip basini çarptigi için agir yaralandi. Bu arada Karakoç ve yanindaki saglik çalisani Ibrahim Arslan araci durdurup kaza yapanlara yardim etmek yerine araç içinde birbirlerine “Kirmizida geçti” diyerek yollarina devam etti. Bu anlar ise araç içi kamerasina yansidi. Ayrica kaza ani farkli iki kamera tarafindan da görüntülendi. Kaza sonrasi yaralilar hastaneye kaldirilirken olaydan 4 gün sonra Aydin Samet Demir hayatini kaybetti.

Baba Gürkan Demir oglunu topraga verdikten sonra kazadan sonra durmayip kaçan sürücü ve yanindaki sahis hakkinda sikayetçi oldu. Polis sikayet üzerine zanlilarin bir diyaliz merkezinde çalistigini tespit edip kazaya neden olan araci da bir evin önünde buldu. Sürücü Karakoç alinan ifadesinde, “Kavsakta yesil isiktan geçtim. Sol tarafa dönmek için sinyal verdim. Bu sirada aynami kontrol ettigimde hizla bir araç geldigini fark ettim. Hemen direksiyonu saga kirdim. Otomobil duramayip digere çarpti. Kazadan sonra bir süre yolda durdum. Daha sonra benlik bir durum olmadigi için kaza yerinden ayrilarak is yerine gittim” dedi.

Ifadesi alinan sürücü sevk edildigi adliyede tutuklanirken, yanindaki saglik çalisani serbest kaldi.

Bu arada kaza yerine gelen ve güvenlik kameralarini inceleyen polis ise kaza tutanaginda Karakoç’un serit degistirmeden önce girecegi seritteki araçlarin emniyetli geçisini bekleme kuralini ihlal ettigi ifadesine yer verdi. Ayrica raporda diger sürücü Dogukan Demir’in kazaya sebebiyet verecek kural ihlali yapmadigina yer verildi.

Baba Gürkan Demir, kazadan sonra 1 çocugunun hayatini kaybettigini kardesinin, esinin ve 3 çocugunun yaralandigini, esinin de hamile oldugunu belirterek, “Bu kazaya sebep olanlar bir saglik çalisani. Ben beklerdim ki kazadan sonra durup benim aileme yardim etsinler. Ancak onlar güvenlik kameralarinda da görüldügü gibi baskalari yardima kosarken onlar olay yerinden kaçiyor. Ve daha sonra da polis bulana kadar teslim olmadilar. Bizi arayip bir bassagligi bile dilemediler. Ben kazadan sonra gelip bassagligi dileseler sikayetçi bile olmazdim. Ancak bir saglik çalisani olmalarina ragmen kazadan sonra kaçmalarina çok üzüldüm. Sürücü tutuklandi ancak yanindaki sahsin da hatali oldugunu, onun da tutuklanmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA