2021 Yili Yaz Kuran Kurslari Basladi

Kayseri’de 2021 yili Yaz Kuran Kurslari açilis programi ile basladi.

2021 Yili Yaz Kuran Kurslari Basladi
Zahid Kotku - Ipek Kuran Kursu Konferans Salonu’nda yapilan açilis programina, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kayseri Il Müftüsü Prof. Dr. Sahin Güven, kursu yaptiran hayirseverler, ögrenciler ve ögretmenleri katildi.

Ilerleyen günlerde bir kursun daha açilisini yapacaklarini söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, “Pandemi ile birlikte maalesef uzun süredir Kuran kurslarimiz kapaliydi. Bir dönem camilerimiz de kapali oldu ama çok sükür simdi asi ile birlikte yavas yavas pandeminin bittigini görüyoruz. Allah sagligimizi sihhatimizi elimizden almasin. Maalesef pandemi döneminde burayi yaptiran hayirseverimiz Sami agabeyi kaybetmis olduk. Mekani cennet olsun. Degerli oglu ve esi de buradalar. Bugün ilk açilisi yapmis olduk. Önümüzdeki günlerde Fatma Imamoglu hayirseverimizle birlikte tamamlamis oldugumuz Kuran kursumuzun da açilisini tamamlamis olacagiz. Buranin biraz küçügü ama orasi da çok güzel. Dolayisi ile gençlerimize burada güzel ortamlar olusturmaya çalisiyoruz. Merhum Sami agabeyimizin mekani cennet olsun. Insallah buradaki çocuklarimiz da güzel ortamdan en iyi sekilde fayda saglarlar diyorum” dedi.

Il Müftüsü Sahin Güven ise 200 ögrencinin kurslarina basladiklarini ve egitimlerin de devam edecegini söyleyerek, “Her yil yaz aylarinda evlalarimizin bir taraftan Kur’an-i Kerim ögrenmesi, diger taraftan da dini ve ahlaki bilgilerle donanmasi için, yaz Kuran kurslari gerçeklestiriyoruz. Bu kurslarimiz 4-22 yas arasindaki çocuklarimizi ve gençlerimizi kapsiyor. Camilerimizde ve Kuran kurslarimizda tamaminda yaz kurslari düzenliyoruz. 200’ün üzerinde çocugumuz burada insallah devam edecekler. Ayrica 11 Temmuz’a kadar da kayitlar devam ediyor. Diger çocuklarimizi da bekliyoruz çünkü yaz Kuran kurslari ülkemiz açisindan önemli. 2013 yada 2014 yilinda TÜIK tarafindan yapilmis olan bir arastirmaya göre, ülkemizin yüzde 60’indan fazlasinin dini bilgileri yaz Kuran kurslarina dayaniyor. Ailelere çocuklarini bizlere gönderdikleri ve emanet ettikleri için, tesekkür ediyorum. Hayirseverlerimize ve belediyelerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler katilimcilara dua okudu. Daha sonrasinda da Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu tarafindan ögrencilere hediyeler verildi.

Kaynak: İHA