Zirvedeki Dev Maratonda Renkli Final

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destek ve katkilariyla Uludag’in zirvesinde bu yil 3.sü düzenlenen ’Uludag Premium Ultra Trail‘, iki gün nefes kesen mücadelelerin ardindan son erdi. 100, 66, 30, 16 ve 6 kilometrelik etaplardan olusan yarislara, yerli ve yabanci toplam 1500’ye yakin sporcu katildi.

Zirvedeki Dev Maratonda Renkli Final
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destek ve katkilariyla Uludag’in zirvesinde bu yil 3.sü düzenlenen ’Uludag Premium Ultra Trail‘, iki günlük zorlu mücadelelerin ardindan renkli ödül töreniyle sona erdi. Yerli ve yabanci 1500 civarinda sporcunun katildigi uzun soluklu maraton, 100, 66, 30, 16 ve 6 kilometrelik etaplariyla nefes kesen yarislara sahne oldu. Maraton kosuculari, Zeyniler, Cumalikizik, Kürekli Selalesi, Saitabat Selalesi, Buzul Göletler, Uludag Zirve, Softabogan Selalesi, Bakacak, Kurbaga kaya ve Sarialan‘i geçerek bitis çizgisine ulasmak için ter döktü. Maratonun ödül töreni de yine zirvede gerçeklestirildi.

Dev maratonun 5 farkli parkurunda dereceye girenler, kadinlar ve erkekler olmak üzere genel klasman, 40 yas alti, 40 yas üstü ve 50 yas üstü kategorilerinde sponsor temsilcileri tarafindan ödüllendirildi. Uludag Premium Ultra Trail Yaris Direktörü Engin Çetinaya da yarismaya destek veren sponsorlara günün anisina plaket takdim etti.

Erciyes Dag Maratonu’na katilan ve parkurda hayatini kaybeden sporcu Muhammer Çam’in da anildigi törende konusan Uludag Içecek Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ömer Kizil, yarislarin müthis mücadelelere sahne oldugunu söyledi.

Yarislari desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Ömer Kizil, seneye uluslararasi yaris yapmayi ve 5000 sporcuyu agirlamayi hedeflediklerini ifade etti.

Teleferik AS Yönetim Kurulu Baskani Ilker Cumbul ise, Uludag’in Bursa’nin oldugu kadar Marmara Bölgesi’nin de önemli bir degeri oldugunu belirterek, yarismaya desteklerini sürdüreceklerini dile getirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Spor Isleri Sube Müdürü Emre Solak, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in selamlarini sporculara iletti. Büyüksehir Belediyesi’nin büyük bir organizasyona ev sahipligi yapmaktan mutluluk duydugunu söyleyen Solak, organizasyonun geleneksel hale gelmesi için çalismalari sürdüreceklerini belirtti.

Kadinlar 66K kategorisi genel klasmanda Serpil Budak birinciligi, Elena Polyakova ikinciligi, Yeliz Çelik ise üçüncülügü elde etti. Erkekler 66K kategorisi genel klasmanda ise Ugur Vahtettin Aydin birinciligi, Oguzhan Emre Singer ikinciligi, Serdar Sezer üçüncülügü elde etti. Kadinlar 30K kategorisi genel klasmaninda Aysel Yalaç birinci, Meryem Kilinç Gündogdu ikinci, Tülin Okyay üçüncü olurken, Erkekler 30K kategorisi genel klasmaninda Mestan Turhan birinci, Kamil Inak ikinci, Hasan Öztürk üçüncü oldu. Kadinlar 16K kategorisi genel klasmanda Kumsal Pinargözü birinciligi, Okyanus Yildiz ikinciligi, Melda Fatma Dervis üçüncülügü elde etti. Erkekler 16K kategorisi genel klasmanda ise Irem Can Ayaz birinciligi, Mehmet Aydingör ikinciligi, Savas Akbas üçüncülügü yakaladi. Kadinlar 6K kategorisi genel klasmanda Derya Demiral birinci, Elif Coskun ikinci, Yasemin Türe üçüncü olurken, Erkekler 6K kategorisi genel klasmanda Serdar Bektas birinci, Samet Balaçiçek ikinci, Letifsah Bozkurt üçüncü oldu.
Kaynak: İHA