Yildirim'in Çevreci Dostlari Ödüllerini Aldi

Yildirim Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsaminda düzenlemis oldugu yarismada dereceye girenler ödüllerini Baskan Oktay Yilmaz’in elinden aldi.

Yildirim'in Çevreci Dostlari Ödüllerini Aldi
Dogayi koruyan projelerde öncü bir rol üstlenen Yildirim Belediyesi, yapmis oldugu çevreci projelerine bir yenisini daha ekledi. Çevre kirliliginin önüne geçmek ve gelecek nesillere daha yasanilabilir bir kent birakmak adina sifir atik uygulamasini hayata geçiren Yildirim Belediyesi, geri dönüsümün önemine, çevresel kirlilige ve tasarrufa dikkat çekerek gençlerde farkindalik olusturmak amaciyla 3 farkli konseptte yarisma düzenledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsaminda “Sifir Atik ve Iklim Degisikligi”, “Çevre Kirliligi” ve “Israfin Önlenmesi’’ temalariyla düzenlenen resim, geri dönüsüm ve fotograf yarismalarina Bursa genelinden birçok kisi basvuru yapti. Ilkokul-ortaokul ve lise kategorilerinde katilimcilarin derecelendirildigi yarismanin ödül töreni, Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’nde yapildi. Dereceye giren katilimcilara ödüller Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz tarafindan takdim edildi. Baskan Oktay Yilmaz, ödül töreni sonrasinda katilimcilarla birlikte eserlerinin yer aldigi sergiyi gezerek yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Sürdürülebilir saglikli bir dünya için çevre duyarliliginin, farkindaligin ve toplumsal bilincin de artirilmasi gerektigini vurgulayan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Temiz ve güzel bir Yildirim için çevre çalismalarimizi hiz kesmeden sürdürüyoruz. Egitimlerden, çevre bilincinin olusmasina yönelik kampanyalara, yarismalardan etkinliklere kadar birçok alanda çalismalar yürütüyoruz. Bu noktada fark olusturan projelerimizi artirarak, öncü belediye olmayi sürdürecegiz. Yapmis oldugumuz çevre çalismalar bir belediyecilik hizmetinden ziyade bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Unutmayalim ki yesil ve temiz bir dünya atalarimizin bize mirasi degil, çocuklarimizin emanetidir” diye konustu.

Yildirim Belediyesi olarak vatandaslari çevre konusunda bilinçlendirmek amaciyla birbirinden farkli islere imza attiklarinin altini çizen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bizler Yildirim Belediyesi olarak gelecek nesillere daha yasanilir bir dünya birakmak gayretiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yapmamiz gereken öncelikli adimin hemsehrilerimizin bakis açisini degistirmek oldugunu biliyor ve bu amaçla farkindalik çalismalari düzenliyoruz. Sunu belirtmeliyim ki insanimiz bu konuda hiçbir zaman bizi mahcup etmedi. Atik yag kampanyasi baslattik. Hemen vatandasimizdan destek aldik. Pil kampanyasi baslattik. Ayni destegi tekrar gördük. Biz onlarla çiktigimiz yollarda her daim yan yana yol aldik. Bunun için Yildirim’i birlikte yönettigimiz hemsehrilerime ilçemizi çevre dostu bir kent yapmaya çalistiklari için ve böyle duyarli bir yaklasim benimsedikleri için çok tesekkür ediyorum” sözlerini aktardi.
Kaynak: İHA