SERKA, Paydaslarla Görüstü

Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) Genel Sekreteri Ibrahim Tasdemir ile Kars Yatirim Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Nesim Karakurt, Kagizman ilçesinde kurum yetkilileriyle görüstü.

SERKA, Paydaslarla Görüstü
SERKA Genel Sekreteri Tasdemir ile Kars YDO Koordinatörü Karakurt, Kars’in Kagizman ilçesinde, ilk olarak Kagizman Kaymakami Turan Sogukoluk ile görüstü. Görüsmelerde Ajansin çalismalari, proje destekleri ile ilçede Ajans destegiyle hayata geçirilecek projeler masaya yatirildi.

Kagizman’da girisimcilik ve özel sektörün proje gelistirme konusunda eksikliklerin oldugu, insanlarin proje gelistirme, is yapma ve girisimcilik konusunda tesvik edilmeleri gerektigi ifade edildi. Kagizman ilçesinin meyvecilik konusunda, özellikle kayisi ve uzun elma konusunda iyi durumda olmasina ragmen bu tür meyvelerinin ömrünü uzun tutacak bir soguk hava deposuna ihtiyaç duyuldugu, sehir merkezinde insanlarin oturup dinlenecegi bir park alaninin olmamasi, ilçe merkezin 30 kilometre uzaklikta bulunan ve alanindan hem tarihi bir katedral hem de gölet bulunduran Çengilli köyündeki göletin etrafina bir mesire alanina ihtiyaç oldugu dile getirildi.

Ajansin bu yilin Haziran ayinda çikmis oldugu mali destek programi REKAP ve program özelinde de kooperatiflere yönelik mali destek programlari konusunda bilgilendirme yapildi.

Tasdemir ve Karakurt daha sonra Belediye Baskan Yardimcisi Mutlu Yüce ile görüstü. Yüce, Ajansin geçmis dönem Küçük Ölçekli Altyapi Programlari kapsaminda kadin ve gençlere yönelik sosyal donati alanlarina iliskin proje fikri gelistirdiklerini söz konusu programlardan yararlanmak istediklerini ifade etti.

Tasdemir ise Kagizman Belediyesi olarak ilçede yapmak istedikleri projelere iliskin Ajansin bilgilendirmeleri ve bu projeler için gerek Ajans kaynaklari ve gerekse de DAP ve diger destek kurumlarindan uygun mali destek programlari konusunda Ajans olarak kendilerine yardimci olabileceklerini söyledi.

Görüsmede, Cografi Bilgi Sistemleri konusunda da belediyelere yönelik Ajansin yapacagi çalisma konusunda belediye olarak personel görevlendirmeleri konusu dile getirildi.

SERKA Genel Sekreteri Tasdemir ile Kars YDO Koordinatörü son olarak Kagizman Yöresel Ürünler Kadin Girisimi Üretimi ve Isletme Kooperatifi üyeleri ile görüstü.

Tasdemir, yöresel ürünlerin üretimi, satis ve pazarlanmasi için kurulan S.S Kagizman Yöresel Ürünler Kadin Girisimi Üretimi ve Isletme Kooperatifi’nin ürettigi yöresel ürünlerin üretim süreçleri, satis ve pazarlama yöntemleri hakkinda kooperatif üyelerinden bilgi aldi.

Kagizman’daki kaymakamlik, belediye baskanligi, ilçe tarim ve orman müdürlügü, milli egitim müdürlügü ile halk egitim merkezi müdürlügünün birlikte hayata geçirdigi proje ile kurulan yöresel ürünler kooperatifi, ilçedeki yöresel ürünlerin üretim ve satisinda diger ilçelere de model olabilecek bir kooperatif olma özelligine sahip. Tasdemir, kooperatiflerin REKAP programindan faydalanabileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA