Selçuklu Belediyesinden 'Kudüs'e Giden Yol' Programi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, Selahaddin Eyyubi’nin Müslümanlarin kalbi olan Kudüs’ü haçlilardan geri almak için baslattigi fethin yildönümü sebebiyle “ Kudüs’e Giden Yol” isimli bir program düzenledi.

Selçuklu Belediyesinden 'Kudüs'e Giden Yol' Programi
Pandemiden bu yana sakinleriyle bulusamayan Selçuklu Kongre Merkezi, Selçuklu Belediyesinin Kudüs’ün Selahaddin Eyyubi tarafindan haçlilardan geri alinmasina vesile olan fethin baslangici sebebiyle düzenledigi programla seyircisiyle yeniden bulustu. Iki bölümden olusan “Kudüs’e Giden Yol” programinin ilk bölümü Orhan Karaagaç ve Musa Biçkioglu’nun Kudüs’e dair söylesisinden olustu. Ikinci bölümünde ise Ömer Karaoglu ezgileriyle tüm misafirlere coskulu anlar yasatti. Program konuklari Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya Kudüs meselesini diri tuttugu ve böyle bir programa ev sahipligi yaptigi için tesekkür etti.

“Insallah önümüzdeki yillar önümüzdeki süreçler Islam’in dönemi olacak”

Kudüs’ün Müslümanlarin ilk kiblesi oldugunu ve öneminin kelimelerle anlatilamayacaginin altini çizen Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Uzun bir aradan sonra Selçuklu Kongre Merkezi’nde sizlerle birlikte olmanin mutlulugunu yasadigimi ifade etmek istiyorum. Bizim Türk milleti olarak üzerimizde çok büyük bir sorumlulugumuz var. Tarihimiz boyunca hakki temsil etmek adaleti tesis etmek bu anlamda elhamdülillah son zamanlarda hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada çok önemli islere imza atiyoruz. Tabii Cumhuriyetin ilk yillarindan itibaren bizi kendi sinirlarimizin içerisine hapsetmek için içeriden disaridan bütün gayretleri ile bütün çabalariyla Türk milletini durdurmak için ellerinden geleni yaptilar ama insallah bundan sonra buna muvaffak olamayacaklar. Biz ecdadimizin yolunda ecdadimizin izinde hem kendi bölgemizde hem Ortadogu’da hem Orta Asya’da hem balkanlarda hem uzak doguda hem Afrika’da her yerde olmaya bundan sonra devam edecegiz. Ben burada görüyorum ki genç kardeslerim var. Genç kardeslerimizin bu tür programlara ilgi göstermesi bizi daha da sevklendiriyor. Insallah önümüzdeki yillar önümüzdeki süreçler Islam’in dönemi olacak ve biz de Türk milleti olarak Islam’a hakka, hakikate hizmet etme anlaminda üzerimize düsen görevleri en iyi sekilde layikiyla yerine getirmenin çabasi içerisinde olacagiz" dedi.



"Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nin özgürlügüne hep birlikte sahit olacagiz"

Baskan Pekyatirmaci, Kudüs’te geçtigimiz günlerde çok aci günlerin yasadigini belirterek, "Katil Israil devletinin, terör devleti olan Israil devletinin Filistin’de Gazze bölgesinde yaptigi katliamlari maalesef hepimiz izlemek zorunda kaldik. Buradaki Filistinli Müslüman kardeslerimiz aslinda orada bulunarak çok büyük bir görevi yerine getiriyorlar. Kudüs’ün bekçiligini yapiyorlar, Mescid-i Aksa’nin bekçiligini yapiyorlar. Biz de onlarin oradaki bu görevlerine destek olmak için elimizden ne geliyorsa gayret ediyoruz. Insallah bundan sonraki süreçte de bu destegimiz artarak devam edecek. Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nin özgürlügüne hep birlikte sahit olacagiz. Orada vefat eden Müslüman kardeslerimiz var hepsine Allah’tan rahmet diliyorum yaralanan Müslüman kardeslerimize acil sifalar diliyorum. Gönlümüz kalbimiz Kudüs’le gönlümüz, kalbimiz mescidi Aksa ile birlikte. Hepinize burada oldugunuz için tesekkür ediyor hayirli günler diliyorum” dedi.

“Kudüs’e Giden Yol” söylesi ve konser programi Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin programa tesrif eden konuklara sahnede hediye takdim etmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA