Pedallar Zirve Için Döndü

Osmangazi Belediyesi’nin bu yil ilk kez düzenledigi Uludag Bisiklet Tirmanisi’na 282 sporcu katilirken, Sarialan’da sona eren yarisi 1.14.34’lük derecesiyle 19 yasindaki Samet Bulut kazandi.

Pedallar Zirve Için Döndü
Bisiklet kullanimini özendirmek ve saglikli yasama dikkat çekmek adina ‘Uludag Bisiklet Tirmanisi’ yarismasi düzenleyen Osmangazi Belediyesi, yüzlerce bisiklet tutkununa ev sahipligi yapti. Bursa Millet Bahçesi önünden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in damali bayragi sallamasiyla start alan yaris, Çekirge Meydani ve Inkaya güzergahi geçilerek Uludag Sarialan’da sona erdi. Çekirge Bursa Millet Bahçesi’nden baslayip, Uludag Sarialan’da sona eren toplam 31.7 kilometrelik parkur boyunca sporcular, hem sisli hem de günesli havada ter dökerken, Bursa’nin essiz dogal güzelliklerinin tadini çikardi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Bursa Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürlügü ve Yesil Pedal Spor Kulübü isbirligiyle gerçeklesen yarista genel klasmanda 1.14.34’lük derecesiyle Samet Bulut birinciligi kazanirken, Emre Yavuz 1.16.54 derecesiyle ikinci, Muhammet Eyüp Karagöbek ise 1.22.39 derecesiyle üçüncü oldu.

Osmangazi Belediyesi’nin Sarialan’da bulunan Taskonak Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarini Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar verdi. Ödül töreninde konusan Baskan Dündar, bu yil ilk kez düzenledikleri Uludag Bisiklet Yarisi’nin çok heyecanli geçtigini belirterek katilim saglayan tüm sporcu ve kulüplere tesekkür etti.

Osmangazi Belediyesi olarak pandemi sürecinin yeni döneminde önemli etkinlige imza attiklarini kaydeden Baskan Dündar, “Ilk kez Uludag Bisiklet Tirmanisi’ni gerçeklestirdik. Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanindan kulüp ve ferdi bazda 14-60 yas arasinda 24 kategoride düzenlenen güzel bir yaris oldu. Birinci olan sporcu kardesimiz çok iyi derece yapti kendisini tebrik ediyorum. Birinci olmak kadar yarisa katilmak ve tamamlamak da önemli. Bu güzelligi hep birlikte yasadik. Uludag’a ilk defa bu sekilde çikanlar oldu. Uludag, Bursa’mizin markasi Türkiye’nin bir degeri. Kis turizmi disinda bu bölgenin yazin da hareketli ve gezilebilecek bir yer oldugunu göstermek istedik” dedi.

Belediye olarak kültür, sanat ve spor alaninda birçok öneli projeye imza attiklarini ifade eden Baskan Dündar, “Türkiye’nin en büyük atletizm salonunu kazandirdik. Yakin bir zamanda açilisini yapacagiz. Bu hizmetler, bizlerin spora verdigi önemin bir göstergesi. Insallah, atletizm sporu da tüm Türkiye’ye yayilarak uluslararasi arenalarda bayragimizi göndere çektirecek sporcular burada yetisecek. Önemli olan bu yatirimlari siz sporcularla birlikte aktif olarak kullanmak. Ilk kez düzenledigimiz bu yarisi da Bisiklet Federasyonu ile geleneksel hale getirmeyi kararlastirdik. Ilk kez düzenlemis olmamiza ragmen herhangi bir aksaklik yasanmadik. Tüm katilimcilari tebrik ediyorum” diye konustu.

Heyecanli anlara sahne olan yarista sporcular, kadin ve erkeklerde 18-20 yas grubundan 60-64 yas grubuna kadar farkli kategorilerde mücadele etti.
Kaynak: İHA