Oltasini Ve Çadirini Alan Dogaya Kostu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde oltasini ve çadirini yanlarina alan vatandaslar, kisitlamasiz ilk pazar gününü balik tutup, kamp yaparak degerlendirdi.

Oltasini Ve Çadirini Alan Dogaya Kostu
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde uzun zaman sonra pazar günü kisitlamalarinin kalkmasini firsat bilen vatandaslar, solugu Denizli Göleti’nde aldi. Gebze Sportif Amatör Olta Balikçiligi ve Su Hayatini Koruma Dernegi (GESBADER) öncülügünde düzenlenen etkinlik kapsaminda dogaseverler ve Marmara Bölgesi’ndeki amatör balikçilar, aileleriyle birlikte güzel bir hafta sonu geçirdi. Çadirlarini kurarak kamp yapan vatandaslar, oltalariyla Denizli Göleti’nde balik tuttu, babalar çocuklariyla birlikte uçurtma uçurdu. Çocuklar doyasiya eglenirken, fotografçilar o anlari ölümsüzlestirdi.

“Biz ailecek kamp yapmayi çok seviyoruz”

Pandemi döneminde hem çocuklarinin hem de kendilerinin oldukça bunaldigini söyleyen Ugur Ipek, “Biz ailecek kamp yapmayi çok seviyoruz. Insan buradayken nefes aldigini hissediyor. Biz kamp yapmayi çok seviyoruz. Sazan balikçisiyiz, dolayisiyla kampi mecburen yapiyoruz. Ama bir taraftan da buna zevk ekliyoruz, konfor ekliyoruz. Sporla beraber doga mükemmel oluyor” dedi.



“Dogaya çiktigimda huzur buluyorum”

Kamp yapmayi çok sevdigini söyleyen 10 yasindaki Feryal Ipek ise, “Dogayi çok seviyorum ve böyle bir firsati buldugum için çok mutluyum. Balik tutuyorum, egleniyorum, oynuyorum. Hiç balik tuttugum olmadi ama arada oltayi atiyorum, bazen yosun tutuyorum ama seviyorum. Bence çok rahatlatici bir sey. Bazen stresleniyorum, dogaya çiktigimda huzur buluyorum” diye konustu.



“Özellikle ailelerin katilmasi bizim için çok önemliydi”

Insanlarin pandemi döneminde psikolojik olarak çöktügünü gördüklerini, bu yüzden de böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Gebze Sportif Amatör Olta Balikçiligi ve Su Hayatini Koruma Dernegi Baskani Hasan Güler, “Böyle bir kaynasma etkinligi yapalim dedik hem dogada bulusma hem de balik tutma anlaminda. Çünkü biz Gebze Sportif Amatör Olta Balikçiligi

ve Su Hayatini Koruma Dernegi’yiz. Hem balikçilik anlaminda, hem su hayatini koruma anlaminda bir farkindalik olusturmaya çalistik. Burada tüm dostlarimizla birlikte olarak biraz daha farkindalik olusturmaya çalistik ve ilk pazar serbestligini degerlendirdik. Özellikle ailelerin katilmasi bizim için çok önemliydi. Çünkü bu sporu sadece erkekler yapmiyor, hanimlariyla beraber yapiyor, çocuklariyla beraber yapiyor. Insanlar geliyor ama yaninda çocugunu da getiriyor” seklinde konustu.



“Insanlarin dogaya tekrar dönmesini istiyoruz”

Dogaya sahip çikilmasi gerektigini vurgulayan Güler, “Aslinda bu doga hepimizin. Biraz bu dogaya sahip çikmamiz lazim. Pandemi döneminde bunun önemi daha fazla ortaya çikti. Çünkü herkes dogaya döndü. Aslinda doganin kuralini insanlar bozmaz ise bu kurallara uyarlarsa çok güzel bir farkindalik olacagini düsünüyoruz. Aileler bu isin içinde olursa, çocuklar bu isin içinde olursa çok daha güzel nesiller birakma ve gelecek nesillere çok güzel bir doga birakma sansimiz olacak. Insanlarin dogaya tekrar dönmesini istiyoruz. Özellikle su hayatinin korunmasini istiyoruz. Göllerimize sahip çikilmasini istiyoruz. Bu doga hepimizin. Bu doga bize dedelerimizden miras. Eger biz bunu gelecek nesillerimize, çocuklarimiza birakmak istiyorsak ayni sekilde sahip çikmamiz lazim ve korumamiz lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA