New York'ta Sokak Ortasinda Tecavüz Girisimi

ABD’nin New York kentinde bir sahis, 35 yasindaki bir kadina sokak ortasinda tecavüz girisiminde bulundu. New York polisi, olay anina dair görüntüleri yayinlayarak zanliyi yakalamak için kent genelinde insan avi baslatti.

New York'ta Sokak Ortasinda Tecavüz Girisimi
Tecavüzün en çok yasandigi ülkeler arasinda üst siralarda yer alan ABD’de korkunç bir olay daha kayda geçti. New York kentindeki Brooklyn bölgesinde geçtigimiz cuma günü yerel saatle 08.00 siralarinda bir sahis, sokak ortasinda bir kadina tecavüz girisiminde bulundu. New York polisi, olay anina dair görüntüleri yayinlayarak, zanliyi yakalamak için kent genelinde insan avi baslatti.

Görüntülerde genç kadini bir süre takip eden saldirganin, daha sonra kadina arkadan saldirarak yere düsürdügü görülürken, kimligi gizli tutulan kadin, zanlinin elinden kendi çabalari ile kurtuldu. Zanli ise kisa süre sonra kaçarak kayiplara karisti.

New York polisinin yaptigi açiklamada, 35 yasindaki kadina saldiran kimligi belirsiz zanlinin arandigi ve yakalanmasina yardimci olacak bilgileri paylasanlara 3 bin 500 dolara kadar ödül verilecegi belirtildi. Magdur kadinin ise tibbi müdahaleyi reddetmesine ragmen olay nedeniyle sarsildigi ifade edildi.

Geçtigimiz yila oranla kent genelinde tecavüz oraninin yüzde 5, diger cinsel suçlarin yüzde 25 arttigi kaydedilerek, 2021’in baslangicindan bu yana 2 bin 200 cinsel saldiri oldugunu açiklandi.
Kaynak: İHA