Mersin'de Plajlar Engelliler Için De Hazir

Kademeli normallesme kapsaminda sokaga çikma kisitlamasinin kaldirilmasinin ardindan ilk pazar gününde vatandaslar sahillere akin etti. İçel’in Erdemli ilçesinde tarihi ve turistik beldeler tatilcilerin akinina ugrarken, engellilerin denize girebilmesi için engelsiz rampalar kuruldu.

Mersin'de Plajlar Engelliler Için De Hazir
Özellikle UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde bulunan Kizkalesi ve tarihi antik kentlerin yer aldigi Ayas sahilleri tatilcilerle doldu tasti. Plajlara tatil için gelen engelliler de unutulmadi. İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan isletilen plajlara engelsiz rampalari kurulurken, engelli vatandaslarin plaj imkanlarindan ücretsiz faydalanmasi saglaniyor. Kizkalesi’ne esi ile birlikte Ankara’dan geldigini belirten Kemal Kursun, "Kizkalesi’nin denizi güzel. Hafta sonunu burada degerlendirmek istedik. İçel Belediyesi’ne tesekkür ediyoruz engellilere ücretsiz sezlong ve semsiye imkani sagladigi için" dedi.



"Engelli parkurunu ilk defa burada gördüm"

Fatma Kursun, "Bu hafta sonunu İçel Kizkalesi’ni tatil için degerlendirdik. Denizi ve kumu çok güzel. Ayrica engelli parkuru çok güzel. Çocuklar da güzel egleniyor. Gittigim yerlerde ilk defa burada engelli parkuru gördüm" diye konustu.

İçel Büyüksehir Belediyesi Koordinasyon Daire Baskani Vedat Uzunbag, Büyüksehir Belediyesinin İçel sahillerinde 2’si Silifke ilçesinde, 8’i Erdemli ilçesinde olmak üzere 10 plaj islettigini belirterek, engellilerin de unutulmadigini söyledi.



"Engelli rampasi olmasina özen gösteriyoruz"

Uzunbag, "Plajlarimizda engelli rampalarinin olmasina özen gösteriyoruz. Plajlarimizin büyük çogunlugunda bu engelli rampalarimiz var. Yeni açilan plajlarimizda da engelli rampalari monte ederekten tamaminda engelli vatandaslarimizin rahat bir sekilde denize girmelerine imkan saglayacagiz. Plaj isletmelerimiz pandemi kurallarina çok özen gösteriyor. Müsterimiz kullandiktan sonra sezlonglarin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gibi hassasiyetlerimiz var. İçel sahilleri civil civil. Bütün halkimizi İçel sahilindeki plajlarimiza davet ediyorum" dedi.



"Engellilerimize plaj hizmetleri ücretsiz"

Plaj imkanlarindan engellilerin ücretsiz faydalandigini hatirlatan Uzunbag, "Engelli yurttaslarimizdan plajda herhangi bir sezlong ücreti, diger ücretleri almiyoruz. Engelli rampalarimiz sadece engellilere degil çocuklarimiza da çok büyük katkisi var. Çocuklarimizda engelli rampalarinda kendilerine göre tehlike yasamadan orada ayri bir oyun alani üretmis oluyorlar. Çocuklarimiza ve engellilerimize özel bir hizmet anlayisimiz var diyebilirim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA