Mali'de 4 Asker Öldürüldü

Mali'nin kuzeyinde düzenlenen terör saldirisinda 4 asker yasamini yitirdi.

Mali Silahli Kuvvetleri tarafindan yapilan yazili açiklamada, Timbuktu bölgesinde görev yapan askeri birligin, kimligi belirsiz silahli kisilerce hedef alindigi belirtildi.

Saldirida, 4 askerin yasamini yitirdigi kaydedildi.

Mali ordusu, son saldiriyla son 10 günde 3 kez terörist gruplarca hedef alinmis oldu. Yine ülkenin kuzeyinde 30 Haziran'da askerlere düzenlenen saldirida can kaybi yasanmazken, 2 terörist etkisiz hale getirilmisti.

Iç kesimlerde yer alan Boni bölgesinde 25 Haziran'da düzenlenen saldirida da 7 asker yasamini yitirmisti.

Mali'nin kuzeyinde 2012'den bu yana eylemler düzenleyen birçok silahli terörist grup, yabanci askeri güçlerin de sikistirmasiyla kuzeydeki unsurlarinin bir kismini güney ve ülkenin iç kesimlerine dogru ilerletti.

- Mali'nin kuzeyindeki terör sorunu

Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu, Gao ve Kidal gibi sehirleri kapsayan ve Tuareglerin "Azavad" adini verdigi bölgedeki siddet olaylarini sonlandirmak için Cezayir'in ara buluculugunda 2015'te Azavad Hareketleri Koordinasyonu ile "Cezayir Baris ve Uzlasi Anlasmasi" imzalanmisti.

Anlasmanin üzerinden 6 yili askin süre geçse de ülkenin kuzeyinde hala Magrip El Kaidesi ve DEAS'a bagli örgütlerin etkileri ve saldirilari devam ediyor.

Bölgede baris ortaminin saglanmasi için ABD'nin Taliban'la masaya oturdugu gibi Mali'nin de terörist gruplarla masaya oturmasi gerektigi uzun süredir tartisiliyor.

Kaynak: AA