Küçükçekmece Gölü'ndeki Balik Ölümleri

Küçükçekmece Gölü'ndeki kötü koku çevre sakinlerini rahatsiz etmeye devam ederken, belediye ekiplerinin temizlik çalismasi bugün de sürüyor.



Küçükçekmece Gölü'nde birkaç gün önce ortaya çikan balik ölümleri ve kötü koku üzerine sudan numune alinirken, belediye ekipleri 2 günden bu yana göl yüzeyinde çalisma yapiyor.

Ekipler, kiyiya vurmus deniz canlilari ve çöpleri temizlemeyi sürdürüyor.

Gölde balik tutmaya gelen Isa Bozkurt, "Özellikle sabah saatlerinde çok fazla balik ölüsü vardi su yüzeyinde. Fabrika atiklari göle veriliyor. Buradaki kirliligin tek sebebi fabrika atiklari. Su her seyi çekiyor. Evsel atiklardan burasi bu hale gelmez. Fabrika atiklari kimyasal oldugu için, su kaldirmiyor. 3 ay önce bir kez daha oldu. Büyük baliklar ölmüstü ve halen ölmeye devam ediyor." diye konustu.

Balikçilik yapan Ridvan Akyildiz da kötü koku ve balik ölümlerinin göldeki oksijenin azligindan kaynaklandigini söyleyerek, "Göl kiyisinda fabrikalar var. Gündüz atiklarini sakliyorlar. Gece atiyorlar. 1999 depreminde de böyle olmustu. Sadece belediyelerin isi degil, devletin karar almasi lazim. Genis kapsamli bir çalisma lazim" ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA