Konya-Ankara YHT Seferleri Basladi

Konya’da dün etkili olan asiri yagis sonrasi olusan sel nedeniyle kapanan Konya-Ankara Yüksek Hizli Tren (YHT) seferleri bakim ve onarim çalismalarinin ardindan yeniden basladi.

Edinilen bilgiye göre, Konya’da dün etkili olan yagis sonrasi Sarayönü mevkiinde meydana gelen sel nedeniyle Konya - Ankara YHT hattinda hasar meydana geldi. Seferlerin durmasina neden olan selin ardindan Konya-Ankara YHT seferleri durduruldu. Yagislarin durmasinin ardindan Sarayönü mevkisinde hasar gören demiryolu hatti bakim ve onarimdan geçirildi. Çalismalarin tamamlanmasinin ardindan Konya-Ankara YHT hatti demiryolu ulasimina ve YHT isletmeciligine yeniden açildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollari’nin (TCDD) resmi web sayfasindan yapilan duyuruda, "Konya Sarayönü mevkiindeki sel bölgesinde gerçeklestirilen bakim ve onarim çalismalari tamamlanarak Konya - Ankara YHT hatti demiryolu ulasimina ve YHT isletmeciligine açilmistir. 04.07.2021 tarihi itibari ile Ankara-Konya-Ankara ve Istanbul-Konya-Istanbul arasinda tüm YHT’ler normal saatlerinde isletilecektir" denildi.
Kaynak: İHA