Komsusunun Sifir Otomobilini Çizerken Güvenlik Kamerasina Yakalandi

Gaziantep’te bir kadin, komsusunun 400 bin liraya satin aldigi sifir otomobilini çizerken güvenlik kamerasina yakalandi. “Ev alma, komsu al” sözünün bosuna söylenmedigini belirten Emel Kont, böyle bir insanin komsusu olmasindan büyük rahatsizlik duydugunu söyledi.

Komsusunun Sifir Otomobilini Çizerken Güvenlik Kamerasina Yakalandi
Gaziantep’te yasayan 2 çocuk annesi Emel Kont, 400 bin liraya satin aldigi sifir otomobilinin belirli kisimlarinda derin çizikler olustugunu fark etti. Çiziklerin nedenini arastirmaya baslayan Kont, çiziklerin nasil oldugunu ögrendiginde büyük bir sok yasadi. Aracini park ettigi garajin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Kont, araçtaki çizikleri alt komsusu olan özel bir bankada müdür yardimciligi yapan Aysun B.’nin bilinçli olarak yaptigini tespit etti. Güvenlik kamera görüntülerini delil göstererek komsusu hakkinda Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunan Kont, disinden tirnagindan arttirarak satin aldigi aracina yapilanin cezasiz kalmamasi gerektigini söyledi.



“Otomobili disimden tirnagimdan arttirarak satin aldim”

Otomobili büyük zorlukla kazandigindan arttirdigiyla satin alabildigini vurgulayan Kont, hiçbir seyin kolay elde edilmedigini söyledi.

Yasanan duruma çok sasirdigini, komsusunun kasitli olarak yaptigi harekete anlam veremedigini dile getiren Kont, “Sabah alisveris yapmak için markete gidecektim. Bahçeye indim. O esnada arka çamurluk kisminda çizik oldugunu fark ettim. Basta garajda olmus olabilecegini düsünmedim. Önceden farkli bir yerde olmustur diye düsündüm. Daha sonra çocuklarla aksamüzeri tekrar bahçeye indigimde aracin farkli yerlerinde de çizikler oldugunu gördüm. Yani çok sasirdim. Çünkü bir yere gitmemistim. Bir yere gitmezken araçta neden çiziklerin oldugunu sorguladim. Güvenlik kamerasi görüntülerini izlemek istedim. Görüntüleri izledigimde alt komsum olan kisinin sabah ve aksam olmak üzere aracimi iki kez çizdigini fark ettim. Bu görüntülerle karakola gidip sikayetçi oldum. Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulundum” ifadelerini kullandi.

“Atalarimiz ‘Ev alma komsu al’ diye bosuna dememis”

Suç duyurusunda bulunmasinin üzerinden 2 ay geçmesine ragmen herhangi bir gelisme olmadigini ifade eden Kont, suçlu sahsin hiçbir ceza almadan elini kolunu sallayarak gezdigini belirtti.

Olayin ardindan kendisini tahrik etmek için balkon aracinin üzerine çig yumurta atildigini söyleyen Kont, “Bu kisinin cezalandirilmasini istiyorum. Çünkü her gün bu tarz olaylar yasaniyor. Bu sahis cezasini çekerse en azindan baskalari böyle seyleri yapmaya cesaret edemez. Arabami çizen sahis apartmandaki komsularin faturalarina zarar veriyor, faturalari yirtiyor. Garaja girerken çocuklarin üzerine araç sürüyor. Kisilere zarar verdigini görüyorum ve biliyorum ancak kamera kaydi olan tek olay aracimi çizmesidir. Atalarimiz ‘Ev alma komsu al’ diye bosuna dememis. Bu olay benim basima geldi. Inanin su anda apartmanda böyle bir insanla oturmak beni çok rahatsiz ediyor” diye konustu.

Kont’un alt komsusu olan Aysun B.’nin otomobili çizdigi anlar ise garajin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde sabah ise gitmek için evden çikan Aysun B.’nin Kont’un aracinin yanindan geçerken elinde tuttugu metal bir cisimle araci çizdigi anlar yer aliyor. Aksam saatlerinde evine dönen Aysun B.’nin Kont’a ait araca ikinci defa metal cisimle çizik atmasi güvenlik kamerasina yansiyor.
Kaynak: İHA