Kirklareli'nden Kisa Kisa

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi'nda (KTSO) mesleki yeterlilik belgesi sinavlari kayitlari basladi.

KTSO Baskani Soner Ilik, yaptigi açiklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) MEYBEM is birliginde gerçeklestirilen sinavlarin basvurularinin basladigini bildirdi.

Mesleki yeterlilik belgesi sinavlari kapsaminda 5. seviye motorlu kara tasitlari alim satim sorumlusu ile sorumlu emlak danismani sinavlarinin yapilacagini aktaran Ilik, basvurularin 8 Temmuz tarihinde sona erecegini belirtti.

Ilik, sinavlarin KTSO'da yapilacagini kaydetti.

- Salgindan etkilenen isletmelere KOSGEB destegi

Kirklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginin olumsuz etkilenen imalatçi isletmelere destek verilecek.

Kirklareli Valiliginden yapilan açiklamada, salgindan etkilenen imalat ve imalat sektörünü tamamlayici sektörlerdeki mikro ve küçük ölçekli isletmelere yönelik olarak baslattigi Hizli Destek Programi'nda ikinci basvuru dönemine geçtigi bildirildi.

Destek programindan imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren daha fazla isletmenin yararlanmasi amaciyla kapsaminin genisletildigi aktarilan açiklamada, yeni etap basvurularinin 9 Temmuz'a kadar devam edecegi belirtildi.

Programin yeni döneminde gelir kaybi kriterinde 2019 yili toplami ile 2020 dönemi dikkate alinacagi kaydedilen açiklamada, su ifadeler yer aldi:

"Gelir kaybi, KDV beyannamesi üzerinden degil defter türüne bakilmaksizin hesaplanacak. Yenilikçi genç mikro ve küçük isletmeler bu kriterden muaf olacak. 2020 ve 2019 net satis hasilatlari karsilastirildiginda gelir artisi olmayan isletmeler programdan faydalanabilecek.

Programdan yararlanacak isletmelerden Kovid-19'dan önce faal olmasi ve 2019 yilinda en az 75 bin lira gelir seviyesine ulasmis olmasi kriteri aranacak. Destegin geri ödeme süreci, 2024’te baslayacak ve 2025’in sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme, 4’er aylik 6 esit taksitte yapilacak."???????

Kaynak: AA