Ivrindi'nin Çehresi Degisiyor

Ivrindi merkezinin yillara dayanan en büyük sorunu olan Içme suyu Kanalizasyon sebeke hatti yenilemesi için temel atildi.

Ivrindi'nin Çehresi Degisiyor
Temeli atilan projenin çok hikayesi oldugunu ve bu hikayeyi yasayarak bu günlere gelindigini dile getiren BASKI Genel Müdürü Izzet Günal “2014 yilinda sehrinizin Büyüksehir statüsüne katilmasiyla kurulan genel müdürlügümüz tüm ilçelerimize yetecek personel, araç envanterine sahip. Biz 2014 yilinda devraldigimizda Ivrindi merkezde Içme suyu vardi ama sikintili sürecimiz de oldukça fazlaydi. Merkez mahallelerde suyun pesinde kosmaktan, en üst kotlarda bulunan abonelere su ulastirmak için mücadele vermekten hiç yilmadik. O günden bu güne geldigimiz noktada da projemizi hayata geçiriyoruz. 2019 Agustos ayinda Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’in koordinasyon toplantisinda bu yatirim masaya yatirildi ve hayata geçirilmesi için stratejik plan olusturuldu" dedi.

Ivrindi Merkezine 350 bin metre küp su ulastiriyoruz

BASKI olarak ilçenin Içme suyu ihtiyacini karsilamak için var gücümüzle devam ediyoruz diyen Müdür Günal “Geldigimiz noktada Güngörmez mevkiinden Ivrindi ilçemize yilda 350 bin metre küp içme suyu tasiyoruz. Bu getirilen suyun üzerine ihtiyacin karsilanmasi için de 1 milyon 550 bin metre küp su saliyoruz. Arada olusan yaklasik yüzde 65’lik kayip kaçagin önlenmesi için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Dünya üzerinde görülen ve giderek artan çöllesme ile bununla birlikte görülen su miktarinin azalmasi sebebiyle suyun yönettigi degil suyu yöneten anlayisini ilke edinerek ilçede yasanan sorunu çözüme kavusturacagiz. Projemizde yaklasik 43 km Içme suyu sebeke, 41 km kanalizasyon sebekesi ve bin 200 mt yagmur suyu hatti ile toplamda 85 km’lik etabi hayata geçirecegiz. Tüm gayretimiz ilçemizin insanlarinin su sikintisi yasamamasi için. Bu projenin hayata geçirilmesinde emegi geçen basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz, Ivrindi Belediye Baskanimiz Yusuf Cengiz’e tesekkür ediyorum. Tamamlandiginda ilçemize hayat verecek projenin tüm halkimiza hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Yillardir beklenen rüya gerçek oluyor

Yillardir çözümü beklenen ve halkimizin sabrinin son noktaya ulastigi su kesintisi ve patlak sikayetini nihayet çözüme kavusturmanin mutlulugunu yasiyoruz diyen Ivrindi Belediye Baskani Yusuf Cengiz “ 67 yildan beri beklenen bir hayali gerçeklestirmek bizlere nasip oldu. Insallah tamamlandiginda ilçe merkezimiz için güzel sonuçlar doguracaktir. Kolay olmayan bir ise adim atildi. Toplamda 85 km gibi oldukça yüksek rakamin göze çarptigi altyapi yenilemesi basladi.

Bizler Ivrindi olarak bu hizmeti dört gözle bekliyorduk. 2019 Agustos’ta Büyüksehir yatirim planina dahil olan ve temelinin atilmasi bu güne nasip olan bu 35 milyon liralik proje ilçemizin degerini arttiracak. En büyük sorunumuz çözüme kavusacak ve söz ile ifade edilemeyecek derecede rahatlatacak. Çünkü halkimiz özellikle yaz aylarinda oldukça sikintili süreçleri yasiyordu. Bu denli yatirimlari ilçemize kazandiran Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’a, BASKI Genel Müdürümüz Izzet Günal ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Bu projeler sabir isteyen nitelikte çalismalar ile oluyor diyen Baskan Cengiz “ Yaklasik olarak bu projenin tamamlanmasi 2 yilimizi alacak. Bu süreçte ilçe merkezimiz santiye alanina dönecek lakin sonunda kazan Ivrindi ve kiymetli halkimiz olacak. Bu süreçte sabrederek selamete erecegiz. Bu zamanda halkimizdan sabir ve sagduyu bekliyoruz. Bunun üstesinden hep birlikte gelerek güzel yarinlara birlikte ulasacagiz” dedi.

Baskan Yilmaz “Hizmet belediyeciligine imzamizi atiyoruz”

Her ilçemizi kalkindiracak projelere el birligi ile imza atiklarini dile getiren Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz “ 2019 yilinda seçildikten sonra tüm ilçe belediye baskanlarimiz ile stratejik toplanti gerçeklestirdik. Tüm ilçelerimizin en önemli sorunlarindan baslayarak, ihtiyaç ve talep edilen hizmetlere göre siralamalari yaptik. Planladigimiz çalismalari hangi para, hangi ekiple yapacagimizi planladik. Tüm ilçemizi belirledigimiz gibi Ivrindi’mizin de en önemli sorunu olarak Altyapi yenileme hattinin acil çözüme kavusmasi noktasinda ortak akilda bulustuk. Recai Baskanim da bu sorunu çözüme kavusturmak için ugraslar verdi lakin Yusuf Baskanimiza nasip oldu. Biraz önce tamamlanmasi ve halkimizin refaha kavusmasi için elimizden gelen mücadeleyi verecegiz. Seçim sürecinde halkimiza verdigimiz sözlerin notunu aldigimiz gibi gerçeklestirmek için planli sekilde sahadayiz diyen Baskan Yücel Yilmaz “ Büyüksehir olarak her ilçemizi, temsil ettigi partilere bakmaksizin hizmetle bulusturuyoruz. Altyapidan üstyapiya, kent estetiginden sosyal hizmetlere kadar tüm ilçelerde destegimizi sürdürüyoruz. Halkimizin taleplerini karsilayacak ve ihtiyaç olarak çözüm bekleyen her soruna çözüm odakli çalisiyoruz. Tüm gayretimiz Büyüksehir’imizin her kösesini daha yasanilabilir bir hale getirmek. Derdimiz 10 numara sehir olmak iddiamiz bu yönde” dedi

Ivrindi Altyapi ve Içme suyu Hatti Degisikligi Temel Atma Töreni’ne katilimlarindan dolayi mutlu ve onurlu oldugunu ifade eden Ak Parti Balikesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Belgin Uygur “ Bundan önceki yillarda gözlenen Balikesir ile su anki Balikesir arasinda fark oldukça fazla. 2004 yilinda rahmetli Sabri Ugur ile Balikesir Ak Parti Belediyeciligi ile tanistiginda gözle görülür farkta hizmetler almaya basladi ve resmen silüeti degisti. Bugün burada temelini attigimiz ilçemizin yillardir kemiklesen sorunu da Ak Parti belediyeciliginin her alanda var oldugunu gösteriyor. Yücel Baskanimiz ve degerli ekibi yürüttügü basarili çalismalar ile farkini sadece Ak Parti Belediyesi olan ilçelerde degil, her ilçede gösteriyor. Sehirleri akilci bir tarzda yönetisin resmini tüm Balikesir’de görebiliyoruz. Bugün BASKI ve Büyüksehir Belediyesi isbirligi ve destekleri ile adimi atilan ve 600 günde bitmesi hedeflenilen projenin güzel Ivrindimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Büyüksehir Belediyesi BASKI isbirligi ile temeli atilan törene Ak Parti Balikesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Belgin Uygur, Ak Parti Il Baskani Ekrem Basaran, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Baski Genel Müdürü Izzet Günal ile beraberinde daire baskanlari, Ilçe Kaymakami, Ak Parti Ilçe Teskilati, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayida vatandas katilim sagladi
Kaynak: İHA