Isparta'da Dogal Mor Stüdyolarda Sölen Basladi

Isparta’da ‘Lavanta kokulu köy’ olarak bilinen Keçiborlu ilçesinin Kuyucak köyünde lavanta tarlalari mor renge bürünerek, ziyaretçilerini agirlamaya basladi. Köy muhtari Gürol Yilmaz, geçen yil pandemiye ragmen 400 bin ziyaretçi agirladiklarini belirterek, bu yilki hedeflerinin 1 milyonu geçmek oldugunu söyledi.

Isparta'da Dogal Mor Stüdyolarda Sölen Basladi
Türkiye’ye adini ‘Lavanta kokulu köy’ olarak duyuran Kuyucak köyünde tarlalarin rengi mora dönerken, sokaklarda da tatli telas basladi.

Her sene oldugu gibi binlerce ziyaretçiyi agirlamaya hazirlanan köy, normallesme takviminin basladigi 1 Temmuz’un ardindan ilk hafta sonunu hareketli geçirdi. Lavanta bahçelerine gelen ziyaretçiler, dogal stüdyolarda bol bol fotograf çektirerek, lavantali üretilen yöresel ürünlerden alisveris yapti. Tur operatörlerinin de rotasina aldigi Kuyucak köyü, bu sezonda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekliyor.

Kuyucak köyünde lavanta sezonunun 11 Temmuz Pazar günü gerçeklestirilecek lavanta senligiyle açilmasi planlaniyor.

“Ilk gün bin 600 araç geldi”

Kuyucak Köy Muhtari Gürol Yilmaz, Türkiye’nin 1 Temmuz itibariyle normallesmeye döndügünü belirterek, lavanta bahçelerine turistlerin gelmeye basladigini söyledi.

Hafta sonunun ilk gününde jandarmadan alinan verilere göre bin 600 aracin köye giris yaptigini belirten Yilmaz, “Hesabimiza göre 7 bin-7 bin 500 kisi misafirimiz vardi. Lavantaya dair her seyimiz var. Yeme içme yerlerimiz, satis yerlerimiz var. Herkesi köyümüze bekliyoruz. Köyümüzde korona olmadi. Biz bunu lavantaya bagliyoruz” dedi.



“Bu sene 1 milyonun üzerinde hedefimiz var”

Pandemiye ragmen geçen yil 400 bin ziyaretçi agirladiklarina deginen Yilmaz, “Bu sene 1 milyonun üzerinde hedefimiz var, 1 milyonu rahat geçeriz. Su anda mor rengin en hakim oldugu günleri yasiyoruz. Bu mor renk 20 gün daha sürecek ve daha sonra bu renk griye dönüsmeye baslayacak. 20 gün içinde bu mor rengi herkes görebilir, buyursun gelsinler” diye konustu.



“Pandemiden sonra yogun ilgi var”

Köyde lavanta bahçesi isletmeciligi yapan Musa Avci, gelen misafirleri en iyi sekilde agirlamaya çalistiklarini söyledi.

Avci, “Sezon açildi, su anda pandemiden sonra ilgi yogun. Turlarimiz yogun olarak gelmeye devam ediyor. Biz de elimizden geldigince konuklarimizi agirlamaya çalisiyoruz” dedi.



“Huzurlu ve dogasi çok güzel”

Aydin’dan ailesiyle birlikte lavanta bahçelerini gezmeye gelen Ecenaz Tellioglu, Kuyucak’a ikinci kez geldigini ve çok begendigini söyledi.

Tellioglu, “Çok güzel bir yer. Huzurlu ve dogasi çok güzel” dedi.



“Herkesin görmesi gereken bir yer”

Esiyle birlikte görev yaptigi Van’dan Kuyucak’a lavanta bahçesini ziyarete gelen Fatih Deniz de ilk kez geldigini belirtti.

Bölgenin müthis bir dogaya sahip oldugunu ifade eden Deniz, “Konyaliyim. Konya da yesillik sayilir ama gölden dolayi sanirim buralarda da bayagi bir yesillik var. Lavanta tarlalari ayrica hosumuza gitti. Bence herkesin görmesi gereken bir yer burasi. Herkese lavanta tarlalarini görmeyi tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA