Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Vefa Konagi’nda Battalgazi Ilçesi Mahalle Muhtarlariyla sohbet programinda bir araya geldi. Gürkan, Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan hizmet ve yatirimlar hakkinda bilgiler aktararak, muhtarlardan gelen sorun ve talepleri de dinledi.

Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Vefa Konaginda gerçeklestirilen sohbet toplantisina, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in yani sira Genel Sekreter Yardimcisi Latif Okyay, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, Daire Baskanlari ve ilgili sube müdürleri katildi.

Sohbet toplantisinda açiklamalarda bulunan Battalgazi Muhtarlar Dernegi Baskani ve Üçbaglar Mahallesi Muhtari Abdulvahap Ortaç, “ Baskanimizi özellikle muhtar arkadaslarimiz çok özlemislerdi. Baskanimizin yogun bir tempoda çalistigini biliyoruz. Darphane olsa para bassa baskanimizin yaptigi hizmetlere yetistiremez. Battalgazi Muhtarlar Dernegimizin üyelerinin gönlü baskanimizla beraber. 65 mahallemizin muhtarlari da baskanimizla bir arada olmak istiyor ama pandemiden dolayi bir araya gelemedik. Online olarak muhtarlarla bir toplantiya katildik. Mahallelilik projesini anlattilar ve biz 2018 yilinda anlatilan çalismalari yaptigimizi söyledik. Toplantiya katilanlar inanamadi. Programin koordinatörü bu basariya inanamadi. Biz her ortamda söylüyoruz. Büyüksehir günes gibi. Kim penceresini açiyorsa günesten faydalaniyor. Baskanimiza bir adim gelene baskanimiz iki adim gidiyor. Her zaman söylüyoruz. Egitim sart. Hizmet içi egitim anlaminda muhtarinda egitilmesi lazim, personelinde egitilmesi lazim, yöneticilerinde egitilmesi lazim, herkesin egitilmesi lazim” seklinde konustu.

Muhtarlarla firsat buldukça bir araya gelerek sohbet ettiklerini belirten Baskan Gürkan, “ Battalgazi Belediye Baskanligi dönemimizde muhtarlarimizla, muhtar baskan iliskisi haricinde bir aile gibi iliskimiz vardi. Zamanla yarisilan ve 24 saatin yetmedigi bir ortamda yasiyoruz. Dolayisiyla zaman zaman muhtarlarimizla bir araya gelemiyoruz. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapamayacagimiz is yoktur. Malatya’mizda sagladigimiz huzur ortami, birlik ve beraberlik Türkiye’ye rol model olacak. Herkesin örnek alacagi çalismalara hemserilerimizle birlikte imza atacagiz. Biz vatandaslarimizla, muhtarlarimizla, STK’larimizla, siyasi partilerimizin hepsiyle kimseyi ötekilestirmeden hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Battalgazi Belediye Baskanligi dönemimizde ve suanda Büyüksehir Belediye Baskanligi dönemimizde aldigimiz bütün kararlar oy birligi ile alinmistir. Buda birligin ve beraberligin ne kadar önemli oldugunu ve Malatya paydasi altinda herkesin bulustugunu gösterir. Ben Battalgazi muhtarlarimizla bizleri bir araya getiren Battalgazi Muhtarlar Dernegi Baskani Abdulvahap Ortaç’a tesekkür ediyorum” diye konustu.

Program sonunda Battalgazi Muhtarlar Dernegi tarafindan Battalgazi ilçesindeki muhtarlara çalismalarindan dolayi tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA