Engelli Emircan'in Çanakkale Hayali Gerçeklestirildi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Geris köyünde 15 yildir yataga bagli olan Emircan Saydam, en büyük hayallerinden biri olan Çanakkale gezisini gerçeklestirdi.

Engelli Emircan'in Çanakkale Hayali Gerçeklestirildi
Dogum sonrasinda beynine oksijen gitmedigi için ellerini ve ayaklarini kullanamayan Emircan Saydam’in Çanakkale’ye gitme hayali gerçeklesti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve asker hayrani olan 15 yasindaki genç, Ummadigin Anda Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin bagisi ile Çanakkale’ye götürüldü. Iki günlük gezide Saydam, 57. Piyade Alayi Sehitligi, 1915 Hilal-i Ahmer Hastane sergisi, Sehitler Abidesi, Rumeli Mecidiye Tabyasi ve Sehitligi ve Seyit Onbasi gibi birçok yeri gezdi.

Çanakkale Destani Tanitim Merkezi’nde Personel Amiri Ayla Varlik tarafindan Emircan’a hediye sunuldu. 57. Piyade Sehitligi’nde devriye gezen jandarma ekibi ile muhabbet eden Emircan’a bu esnada Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir tarafindan da Melih Asaroglu araciligi ile hediye paketi, Türkiye sapkasi ve tarihi Çanakkale tablosu takdim edildi.

Mutlulugunu ve sevincini kelimelere döken Emircan Saydam, "Buraya gelmeden çok heyecanlandim, uykusuz geceler geçirdim sevincimden ama artik buradayim. Çanakkale’ye herkesin bir gün gelmesini isterim. Burasi cennet gibi bir yer. Aileme ve Bülent abime tesekkür ediyorum. Bugün çok asker gördüm. Ilgi ve alakalari ile çok mutlu oldum. Benim için önemli bir gün oldu. Bir kez daha rica ediyorum, lütfen bir gün buraya gelin ve atalari ziyaret edin. Çünkü çok önemli bir yer burasi. Hasta olsam da burada ölmek isterim. Hayatimda unutamayacagim bir gün yasadim” diye konustu.

Çaycuma’da bulunan Ummadigin Anda Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin verdigi bagis sayesinde oglunu Çanakkale’ye getiren anne Fatma Saydam da duygularini su sekilde dile getirdi: “Oglumun Çanakkale’ye gelme hayalini gerçeklestirdim. Bugün yasatmaya çalistik ve çok mutlu olduk. Emircan’in her zaman dedigi bir sey vardi, ‘Ölürsem de Çanakkale’de öleyim’ diye bunu yasattigim için basta Bülent Seker ve herkesten Allah razi olsun. Oglumun hayalini gerçeklestirdik.”
Kaynak: İHA