Elsa Kasirgasi, Karayipler'i Vurdu

Elsa Kasirgasi, Karayipler’deki tatil yerleri Barbados, Saint Lucia, Martinique ve Saint Vincent ve Grenadinler’i vururken, sel ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Elsa Kasirgasi, Karayipler'i Vurdu


Atlantik Okyanusu’nda sezonun ilki kasirgasi Elsa, Karayip ülkelerini vurdu. Karayip ülkelerinden Barbados’ta altyapida ciddi hasara yol açan kasirga, bölgedeki diger ülkeleri de etkisi altina aldi. Siddetli rüzgarlarin eslik ettigi saganak yagislar sel ve taskinlara neden oldu. Kasirga evlerin çatilarini uçurarak, birkaç agaci devirdi. Elektrik ve su kesintilerine neden olan kasirgadan en çok etkilenen ise adanin güney kesimi oldu. Ülkenin Içisleri, Enformasyon ve Halkla Iliskiler Bakani Wilfred Abrahams, "Su ana kadar meteorolojik olayin neden oldugu ölüm veya ciddi yaralanma bildirilmedi" dedi.



Barbados yetkilileri kasirga uyarisini devreye soktu. Ilk müdahale ekipleri, Barbados Savunma Kuvvetleri’nden birimlerle birlikte, dogal fenomenin sonuçlariyla bogustu. Su ana kadar tropik bir firtinaya karsi zayiflayan Elsa, bati-kuzeybati yönünde 40 km/s’den fazla hizla ilerliyor. 4 Temmuz’da Küba ve Jamaika’ya dogru hareket edebilir.

ABD uyari yayimladi

Bu arada ABD Ulusal Kasirga Merkezi, Elsa Kasirgasi’nin Hispaniola kiyilarina dogru ilerledigi bilgisini basladi.

Bölgede kosullarin kötülesmesinin beklendigi konusunda bir uyari yayinladi. Elsa, verilerine göre su anda Dominik Cumhuriyeti’ne ait olan Beata Adasi’nin yaklasik 160 kilometre güneydogusunda bulunuyor.

Elsa Kasirgasi’nin Jamaika ve Küba’ya geçmeden önce hizinin hafta sonu boyunca azalmasi ve Hispaniola’ya ulasmasi bekleniyor.

Dominik Cumhuriyeti ve Haiti’nin güney kiyilari ile Jamaika için bir kasirga uyarisi yürürlükte. Buna ek olarak, Camagüey, Granma, Guantanamo, Holguin ve Las Tunas ve Santiago de Cuba dahil olmak üzere bazi Küba eyaletleri için bir kasirga uyarisi var. Pazartesi gününe kadar firtinanin Güney Florida’ya ulasmasi bekleniyor ancak su anda ABD’nin bu bölgesi için herhangi bir uyari veya uyari yapilmadi.

Persembe günü Atlantik’te olusan Elsa Kasirgasi, Cuma günü Dogu Karayipler’deki Windward Adalari’nin bir parçasi olan Barbados, Saint Lucia, Martinique ve Saint Vincent ve Grenadinler’i vurdu. Kuzeybatiya dogru ilerlerken, saatte 120 km civarinda sürdürülebilir rüzgarlar ve saatte 138 km’ye varan siddetli rüzgarlarla kasirga etkilenen bölgelerde hasara neden oldu.
Kaynak: İHA