Doç. Dr. Hakan Akelma'nin Hayati Belgesel Oldu

Ödüllü yönetmen ve yapimci Feyzi Baran’in yönetmen koltugunda oldugu ve senaryosunu Kamil Kahraman’in kaleme aldigi ’Baba ne oldu’ belgeseli promiyerini Ankara’da gerçeklesen Saglik-Sen Genel merkezin düzenledigi 2. kisa film yarismasinda yaptigi, belgesel Hakan Akelma’nin oglu Muhammed Barin’in gözünden pandemi sürecini ve babasinin pandemideki mücadelesini konu aldi. Belgesel 25. Yil Adem Yasin Özel Ödülüne layik görüldü.

Doç. Dr. Hakan Akelma'nin Hayati Belgesel Oldu
Diyarbakir Sinema Ofisi ve Fiyaka Medya’nin koordine ettigi ve saglik çalisanlarina destek amaciyla yönetmen ve yapimci Feyzi Baran ile ortaklasa hayata geçirilen ’Baba ne oldu’ belgesel filmi Türkiye Promierini Ankara’da Saglik-Sen’in düzenledigi 2. kisa film yarismasinda yapti. ’Baba ne oldu’ ayrica Saglik-Sen tarafindan yapilan yarismada 25. Yil Adem Yasin Özel Ödülüne layik görüldü.

TÜRSAK Vakfi’nin katkilariyla, Fono filmden Post prodüksiyon destegi de kazanan filmin yurt içi ve yurtdisinda bir çok festivalde gösterim almasi bekleniyor. Yönetmen Feyzi Baran, bu belgeselle saglik sektöründe çalisanlarin mücadelesini, özelde Hakan Akelma’nin süreci üzerinden anlatirken genelde saglik çalisanlarinin ailelerinin bu süreçte yasadiklari sikintilarina isik tutup bu mücadelenin unutulmamasini saglamaya çalistiklarini kaydetti.

Baran, “’Baba ne oldu belgesel filmimizi, Memorial Diyarbakir Hastanesinde Basin ve Halkla Iliskiler görevi basinda Covide yakalan, filmlerimizde yardimci yönetmenlik yapan ekip arkadasimiz Yilmaz Taranci ve Covid 19 sebebiyle hayatini kaybeden Saglik-Sen Genel Baskan Yardimcisi Aziz Aslan basta olmak üzere tüm saglik çalisanlarinin anisina ithaf ettik” dedi.



Filmin sinopsisi

Yönetmen Baran filmin sinopsisi ile ilgili açiklamalari da su sekilde yapti:

“Hiç birimiz ne oldugunu anlayamadi. Ama süreç bazilari için daha zordu. Diyarbakir’da pandemiyi ilk günden itibaren gögüsleyen saglikçilarimiz arasinda sembolik bir isim Doç. Dr. Hakan Akelma. Gerek sosyal medyada on binlerce takipçisine düzenli verdigi mesajlarla gerekse Diyarbakir’da pandemi hastanesinin koordinatörü olarak süreci yürüttü. Diger yandan 3 çocuk babasiydi ve onunda bir ailesi vardi. Yüzlerce hastayi iyilestirdigi yogun bakim yataklarinin birinde kendisi de Covid-19 tanisiyla 15 gün yatti. Çok kötülesti, öldü dendi, sevenleri yas tuttu. Yasadigini ögrenince hepimiz daha bir umut ve dirayetle tutunduk yasama. Ona ise bu mücadele güç veren küçük oglu Muhammed Barin oldu. Muhammed Barin sordu ‘Baba ne oldu?".
Kaynak: İHA