Baskan Acar, Basbaglar Katliamini Unutmadi

Egitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, Basbaglar Katliaminin 28. yildönümü ile ilgili, “Basbaglar’da insanlik katledilmistir. Aradan 28 yil geçmesine ragmen olay faili meçhul kalmasi yüregimize ayri bir hüzün katmistir. Egitim-Bir-Sen olarak, terörün en kirli yüzünü unutmadik, unutmayacagiz” dedi.

Baskan Acar, Basbaglar Katliamini Unutmadi
5 Temmuz 1993’te Erzincan’in Kemaliye ilçesi Basbaglar köyünde aksam ezanindan hemen sonra PKK’li teröristlerin, yasli, çocuk demeden 33 masum insani kursuna dizip, evleri ve camiyi yakarak hunharca yaptigi katliamin acisinin hâlâ yürekleri dagladigini ifade eden Egitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, “Basbaglar’da insanlik, vicdan, masumiyet katledilmistir. Allah’a inanci, insana ve hayata saygisi, kendisinde anlami olmayan zihniyetin, kendi igrenç varligi üzerinden insanligi ne ölçüde asagilik ve zelil duruma düsürdügü bir kez daha görülmüstür. Aradan 28 yil geçmesine ragmen katliam arastirilip sorusturulmamis, hakkinda bir tahkikat yapilmamis olarak, faili meçhul kalmasi, yüregimizin yanginina ayri bir hüzün katmaktadir. Türkiye’nin kitlesel provokasyon ve siyasi suikastlarla kaosa itildigi o yillarda, asirlardir ruhumuza kök salan birlikte yasama irademiz, düsmanlik ve nefret duygulariyla yok edilerek, milletin evlatlari birbirine düsürülmek istenmistir. Madimak Oteli provokasyonunun hemen ardindan intikam görüntüsü verilerek Basbaglar’da yapilan katliam, esasen milletimiz ve ülkemiz üzerinde asirlardir, yikici, kiyici oyunlar sahneleyen emperyalist tezgahin desifre olmus özetidir. O karanlik mihrak ve silahlarin tek hedefi, kardeslik esasina dayali millet varligimiz, birligimiz, beraberligimiz, huzurumuzdur” ifadelerini kullandi.

Bakan Acar sözlerini söyle sürdürdü:

“Perde arkasindaki düsmanca ve asagilik kurgular biliniyorken, olaya etnik ve mezhebi taassupla bakmak, üzerimizde zalim emelleri olanlarin ekmegine yag sürecek derin bir gaflet ve basiretsizliktir. Bu acilar hepimizin acisidir. Acilari bölüp yaristirmak dogru olmadigi gibi, bunun üzerinden bir nefret ve siddet dili gelistirmek, ülkemizin bütünlügüne zarar vermistir, vermektedir. Hangi gerekçeyle olursa olsun, bu katliamlari savunmak, insanlik düsmani terörizme destek vermek, arka çikmaktir. Bu destegin baris, özgürlük, insan haklari ve demokrasi adina yapiliyor olmasi, insanlik adina baska bir utanç ve fecaattir. Egitim-Bir-Sen olarak, kardesligi hedef alan zihniyetin karanlik, kirli, kanli yüzünü ve niyetini en zalim, en asagilik yüzüyle ortaya koyan terörü unutmadik, asla unutmayacagiz. Bu vesileyle teröre kurban verdigimiz tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”
Kaynak: İHA