Anadolu Üniversitesinin Gurur Günü

Anadolu Üniversitesi, 2020-2021 Egitim ve Ögretim yilinda üstün basari göstererek yüksek onur derecesi ile mezun olan ögrenciler için Anadolu Üniversitesi Senato Salonu’nda “Diploma Takdim Töreni” düzenlendi.

Anadolu Üniversitesinin Gurur Günü
Dereceyle mezun olan ögrencilerin diploma takdim töreninde Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. Ibrahim Kaya, Prof. Dr. Fatih Temizel ve Prof. Dr. Süleyman Sözen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Zekeriya Yildirim, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Erol Altinsapan ve Engelliler Entegre Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gürgür de ögrencilerini yalniz birakmadi.

2020-2021 Akademik yilinda not ortalamalarina göre Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyati Bölümü’nden mezun olan Sule Sahin ve Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü’nden mezun olan Yunus Emre Özcan okul birinciligini paylasirken, Engelliler Entegre Yüksekokulu Yapi Ressamligi mezunu Serdar Örçen ikinci ve Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyati Bölümü mezunu Gizem Kaya üçüncü olarak mezun oldu.

Rektör Erdal: “Sizler bayragimizi bütün dünyada tasiyarak bizim gönül elçilerimiz olacaksiniz”

Bugünün diger günlerden farkli olarak onur ve sevinç günü olmasi nedeniyle ögrenciler ve veliler kadar heyecanli oldugunu belirterek konusmasina baslayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yaklasik dört bin ögrencinin arasindan dereceye giren ögrencilerle gurur duydugunu söyledi.



Rektör Erdal sözlerine söyle devam etti: “Böyle özel ögrencileri egitimleri için bizlere emanet ettikleri ve egitim hayatlari boyunca onlara verdikleri destekler için öncelikle degerli velilerimizi de tebrik ediyorum. Sevgili ögrencilerimiz Anadolu Üniversitesi olarak üniversiteye girdiginiz andan itibaren hep yaninizda olduk. Geçen sene baslattigimiz burslarla birlikte artik sizin gibi piril piril yildiz ögrencilerimizin sayisini da arttirmak istiyoruz. Ayni sekilde egitici olarak su anda görevimiz sona eriyor, diplomalarinizi birazdan verecegiz ama sizlerle bagimiz sona ermiyor. Çünkü artik sizler bizim bayragimizi bütün dünyaya tasiyarak bizim gönül elçilerimiz olacaksiniz. Bizler de her zaman sizin yaninizda olacagiz. Biz sizi ailemiz olarak görüyoruz, ailemizin ferdi olarak simdilik sadece mekan degisikligiyle sizleri ugurlayacagiz. Ama her zaman gönüllerimizde olacaksiniz. Bu basarilarinizla biz yine gurur duymaya devam edecegiz. Çünkü böyle bir yarista ilk üçü gögüslemek bundan sonraki hayat yarisinda, is yarisinda, sosyal yasaminizda da bu basarinizin devam edecegini gösteriyor. Yine kiymetli dekanlarimin nezdinde bütün hocalarimizi da buradan tebrik ediyorum. Böyle güzel ögrencilerimizin her zaman yaninda oldular. Bu basarili diploma ve egitimin olusmasinda büyük katkilar sagladilar. Su an temsili mezuniyetimiz ile bu gururumuzu sizlerle paylasmak istedik. Çünkü siz su an burada dört bin mezunu temsil ediyorsunuz. Basarilariniz daim olsun, Allah yolunuzu açik etsin. Her birinizi can-i gönülden tebrik ediyor sizlerle gurur duyuyorum.”

“Onlarla iftihar ediyoruz”

Derece ile mezun olan ögrencileri tebrik ederek onlar adina mutlu oldugunu ifade eden Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Erol Altinsapan ise söyle konustu: “Kendi fakültem adina da ayri duygulara sahibim. Ögrencilerimizin Rus Dili ve Edebiyati gibi zorlu bir bölümde, üniversitemiz bölümleri içerisinde dereceye girmeleri bizi çok mutlu etti. Hem fakültemizin ögretim üyeleri adina hem de üniversitemiz adina onlarla iftihar ediyoruz. Allah hepsinin yolunu açik etsin.”

“Yüz yüze karsilasabilecegimiz, birbirimize sarilabilecegimiz basarilarda yeniden bulusuruz”

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gürgür ise törende sunlari söyledi: “Pandemi süreci nedeniyle mezuniyet coskumuz yarim kaldi. Umarim önümüzdeki zamanlarda saglikli, yüz yüze karsilasabilecegimiz, birbirimize sarilabilecegimiz basarilarda yeniden bulusuruz.”

“Özellikle severek yapacaginiz islere yönelmenizi ve tutkuyla islerinize odaklanmanizi tavsiye ediyorum”

Konusmasina mezuniyet töreninde ögrencileriyle birlikte oldugu için mutluluk duydugunu belirterek baslayan IIBF Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Zekeriya Yildirim, “Degerli ögrencilerimiz zorlu, mesakkatli dört yilin sonunda üniversitemizden derece ile sürecinizi tamamlayarak mezun oldunuz. Bundan sonraki is hayatinizda sizlere kolayliklar diliyorum. Bu is hayati sürecinde özellikle severek yapacaginiz islere yönelmenizi ve tutkuyla islerinize odaklanmanizi tavsiye ediyorum” dedi.



Dereceye giren ögrenciler mutluluklarini paylastilar

Anadolu Üniversitesi 2020-2021 Egitim ve Ögretim yilinin okul birincilerinden Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyati Bölümü mezunu Sule Sahin, üniversiteye basladigi zaman okulu dereceyle bitirmeyi hayal ettigini ve su an hayallerini yasadigini ifade etti.

Sule Sahin konusmasinin devaminda, “Böyle güzel bir sehirde, kampüste okudugum için çok mutluyum. Pandemi süresince üniversitemiz derslerimizi hiç aksatmadan basariyla yürüttü. Egitimimizden hiç kopmadik” ifadelerini kullandi.

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü’nden mezun olan bir diger üniversite birincisi Yunus Emre Özcan, mezuniyetine dair duygu ve düsüncelerini söyle aktardi: “Bu basariyi elde ettigim ailemi, arkadaslarimi ve hocalarimi gururlandirdigim için mutluyum. Bu törenle bizi onurlandirdigi için üniversiteme çok tesekkür ediyorum.”

Üniversite ikincisi Engelliler Entegre Yüksekokulu Yapi Ressamligi Programi mezunu Serdar Örçen ise, “Yapi Ressamligi Bölümü’nü severek okudum, çok çalistim ve basardim. Her zaman yanimda olan anneme tesekkür ediyorum” diye konustu.

Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyati Bölümü mezunu Gizem Kaya da derece ile mezun oldugu için çok mutlu oldugunu söyledi ve söyle ekledi: “Anadolu Üniversitesi’nden derece ile mezun olmak çok heyecan verici. Sagladigi imkanlardan dolayi üniversitemize, fakülte hocalarima, basarilarimin arkasinda duran arkadaslarima ve aileme çok tesekkür ediyorum.”

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere diplomalari ve hediyeleri takdim edildi. Tören, okullarini basariyla bitiren Sule Sahin, Yunus Emre Özcan, Serdar Örçen ve Gizem Kaya’nin mezun arkadaslarini temsilen Anadolu Üniversitesi Senato Salonu’nda kep atmasiyla sona erdi. Tören sonunda ögrenciler ve konuklar Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal ile birlikte Anadolu Konukevi’ndeki davete katildilar.
Kaynak: İHA