Yüksekovali Ögrencilerin YKS Basarisi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) giren ögrenciler il birinciligini elden birakmadi.

Yüksekovali Ögrencilerin YKS Basarisi
Yüksekova ilçesinde bulunan Özel Yüksekova Bilim Özel Ögretim Kursu’nda egitim gören Enbiya Demir (Sayisal) 460 puanla ve 8 bin 898 siralamasiyla, Serhat Geylani (Sayisal) 440 puanla ve 18 bin 301 siralamasiyla, Muhammed Sefa Oyman (Esit Agirlik) 424 puanla ve 3 bin 94 siralamasiyla alanlarinda il birincileri olmayi basardilar. Basari gelenegini hep sürdüreceklerini ifade eden Özel Yüksekova Bilim Özel Ögretim Kursu Müdürü Behçet Özdil, “Büyük bir basariya imza attik. 6 tip ve 6 dis hekimligine yerlesecek ögrencimiz var. Farkli bölümlerden de çok basarili ögrencilerimiz var. Hepsini cani gönülden tebrik ediyorum. Bu basari tamamen Yüksekova’nin basarisidir, ailelerin basarisidir” dedi.

Il birincisi olan Enbiya Demir ise, sinavda Türkiye genelinde 8 bin 898’inci oldugunu ifade ederek, “Hakkâri il birincisi oldum. Tip sirlamasini kazandim ve tipi tercih edecegim. Bu yolda basta ailem ve ögretmenlerim beni en iyi sekilde bu sinava hazirladilar. Bundan ötürü çok tesekkür ediyorum. Sinava önümüzdeki yillarda girecek tüm ögrencilere simdiden basarilar diliyorum” diye konustu.

Tüm zorlu imkânlara ragmen kazandiklarini ifade eden Emine Tunç da, “Bu yil bir basariya imza attim ve Türkiye’de ilk 16 bin siralamasina girdim. Tip tercih edecegim ve bu yolda bana destek olan ailem ve kurumdaki ögretmenlerime cani gönülden tesekkür ediyorum. Yüksekova’da kisitli imkânlarla güzel bir basariya imza attim. Çok sükür ailem ve ögretmenlerimin destegi ile güzel yerlere geldik. Ben önceki sene sifir uykuyla sinava Van’da girdim. Bu yil ise evimden kalkip Yüksekova’da sinava girdim ve çok avantajli oldu. Insallah bundan sonraki senelerde ise memleketimiz böyle basarilar ile adindan söz ettirir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA