Yozgat'ta Bir Fabrika Çatisina Kurdugu GES Ile Enerji Maliyetini Düsürüyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde çorap üretimi yapan fabrika, elektrik maliyetlerini düsürmek amaciyla çatisina Günes Enerji Santrali (GES) kurdurdu.

Yillik ortalama 2 milyon 300 bin kilovatsaat enerji tüketen fabrika, 5 bin 500 metrekare çatisina kurulan GES ile tükettigi enerjinin yüzde 43'ünü günesten saglayacak.

Fabrika Genel Müdürü Eyüp Çam, gazetecilere, çorap imalati yaptiklarini ve üretimin yüzde 95'ini Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi.

En büyük giderlerinin enerji oldugunu bunu düsürmek için uzun süredir çalisma yaptiklarini belirten Çam, "GES üzerinde çalisma yaparak proje hazirladik. Fabrikamizin çatisini günes enerji panelleriyle kapladik." dedi.

Yilda 2 milyon 300 bin kilovatsaat elektrik tükettiklerini ve bunun da fabrika için büyük bir maliyet oldugunu aktaran Çam, "Yaptigimiz bu proje ile tükettigimiz enerjinin yüzde 43'ünü günesten karsilayacagiz. Burada amacimiz kendi elektrigimizi kendimiz üreterek maliyetleri düsürmek ve Avrupa ülkeleriyle daha iyi rekabet edebilmektir." diye konustu.

Günes enerji santrallerinin çevreye hiçbir zararinin olmadigini ve fayda sagladigini anlatan Çam, "Fabrikamizda 250 isçi istihdam ediyoruz. Daha fazla istihdam saglamak ve daha fazla ihracat yamak amaciyla yen bir fabrika kurma çalismamiz sürüyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA