Yalan Terörü Sosyal Medyada

Mugla’nin Köycegiz ilçesindeki yangin devam ediyor. Yangin ile mücadele eden yetkililer, bir de yalan haberler ile ugrasmak zorunda kaliyor. Yangini çikaranlarla silahli çatisma çiktigi seklinde yayilan yalan paylasimda vatandaslar “Silahi olan gelsin” seklinde çagrida bulunulurken, Kaymakamlik paylasim hakkinda suç duyurusunda bulunulacagini belirtti.

Yalan Terörü Sosyal Medyada
Köycegiz ilçesine bagli Yesilyurt Mahallesi’ndeki ormanlik alanda Persembe günü saat 15.48’de baslayan orman yangini hala devam ediyor. Yangina dün 1 helikopterle kisa süreligine havadan müdahalede bulunuldugu, halen karadan söndürme çalismalari ise devam ediyor.

Bazi noktalara karadan ulasimin olmamasi, sicak ve rüzgarli havanin da etkisi ile yanginin farkli noktalara atlayan yangin nedeniyle Çalca bölgesindeki bazi evlerin ise tedbir amaçli olarak bosaltildigi ögrenilmisti.

Bu arada yanginla ilgili sosyal medya hesaplarinda yapilan bazi paylasimlar tepki çekti. Sosyal medyada hizla yayilan paylasimda, Yangini çikaranlar ile silahli çatisma çiktigi belirtilirken, “Silahi olan gelsin” diye çagri yapilmasi tedirginlige sebep oldu.

Paylasim üzerine Köycegiz Kaymakamligi sosyal medya hesaplarindan açiklamada bulundu. Açiklamada, “Bazi sosyal medya hesaplarinda, ilçemizde silahli çatisma çiktigi ile ilgili paylasimlar yapilmaktadir. Provakasyon amaçli bu paylasimlar kesinlikle asilsiz ve yalandir. Bu tür paylasimlari yapanlar hakkinda suç duyurusunda bulunulacaktir” denildi.
Kaynak: İHA