Van'da 3 Önemli Projeye DAKA Destegi

Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) ev sahipliginde Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi Van uygulamasi kapsaminda destek almaya hak kazanan projelere iliskin toplanti gerçeklestirildi.

Van'da 3 Önemli Projeye DAKA Destegi
Van’da 2021 yilinda destek almaya hak kazanmis Eski Van Sehrinin Canlandirilmasi 1. Etap Projesi, Özalp Halk Pazari Esnaf Sitesi Yapimi ve Park Alti Dükkanlarin Ekonomiye Kazandirilmasi Projesi ile Van Bedesten Çarsisi Yapimi ve Tarihi Tekel Binasinin Turizme Kazandirilmasi projelerine iliskin bir toplanti gerçeklestirdi. Toplantiya Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Özalp Kaymakami Abdulkadir Çelik, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, DAKA Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray katildi.

Toplantida konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Bilmez, ülkenin birçok bölgesinde meydana gelen yanginlarda ölenlere rahmet dileyerek, yanginlarin bir an önce kontrol altina alinmasi temennisinde bulundu. Ince bir çalisma sonucunda olusturulan projelerin merkezde degerlendirildigini ve 3 projenin de kabul edildigini ifade eden Vali Bilmez, “Bu projelerden biri Eski Van sehrinin ayaga kaldirilmasina iliskin birinci etap çalismasidir ve bu proje bizim için çok önemlidir. Özalp ilçemizde geçen sene yanan bir halk pazarimizin yeniden yapilmasi için olusturulan projemiz de kabul görüldü.

Diger bir projemiz de tekel binasinin kültür evi olarak kullanilmak üzere onarimi yapilmaktadir. Kültür merkezini destekleyecek sekilde bedesten çarsisi projemiz vardi. Bu projemizin de yüzde 50’si bu kapsamda karsilandi. 3 projenin geçmesinden dolayi emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Projelerle birlikte Van ilinin yüz yil öncesini ifade eden anilarin yeniden canlandirilacagini dile getiren Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, projelerde emegi geçen herkese tesekkür ederek, hayirli olmasini temenni etti.

Ülkede bas gösteren yangin felaketinden dolayi ölenlere rahmet, yakinlara da acil sifalar dileyen AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, cazibe merkezi kapsaminda kabul görülen ve Van için öneme sahip olan projelerin hayirli olmasini diledi.

Toplanti, DAKA Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray’in sunumlarinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA