TÜGIAD'dan Yardim Seferberligi

TÜGIAD Genel Baskani Nilüfer Çevikel, yanginlarin sürdügü afet bölgesine 3 TIR içme suyu gönderdiklerini, 10 gün sonra zarar gören köylerin yeniden yapilanmasi için sahada olacaklarini söyledi.

TÜGIAD'dan Yardim Seferberligi
Birçok vilayette çikan ve bazi noktalarda devam eden orman yanginlari sebebiyle kollari sivayan Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD), afet bölgesineki ihtiyaçlar dogrultusunda ilk etapta 3 TIR içme suyu desteginde bulundu. “Yaralari birlikte saracagiz” diyen TÜGIAD Genel Baskani Nilüfer Çevikel, “10 gün sonra Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak zarar gören köylerin yeniden yapilanmasi için AFAD ile birlikte sahada olacagiz. TÜGIAD ormani projemizi de hayata geçirecegiz” açiklamasini yapti.

Orman yanginlari ile birlikte büyük üzüntü ve endise yasadiklarini kaydeden TÜGIAD Genel Baskani Nilüfer Çevikel, “Yanginlarin boyutunun büyük oldugunun farkina varir varmaz Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile hizla iletisime geçerek eylem plânimizi olusturduk. Afet bölgesindeki insanlarimizin ve diger canlilarin ilk etapta neye ihtiyaci oldugu noktasinda bölgedeki kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira is dünyasi örgütleri ile hemen temasa geçtik. Aldigimiz bilgiler dogrultusunda öncelikli olarak bölgeye 3 TIR içme suyu yardimini ulastirma karari aldik. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte ihtiyaç olan bölgelerde su dagitimini gerçeklestirmeye basladik. Diger ihtiyaç kalemleri için de gerekli çalismalari sürdürüyoruz. Genel merkez yönetim kurulu olarak, yanginlarda hasar gören köylerin yeniden yapilanmasi için AFAD ile birlikte 10 gün sonra bölgeye gidip sahadaki çalismalara bizzat katilacagiz. Zarar gören bölge halkina yönelik yardim çalismalarina dahil olacagiz” diye konustu.

Yaralarin sarilmasi için TÜGIAD ailesi olarak seferber olduklarini kaydeden Çevikel, “Bu vatan, tasiyla topragiyla hepimizin. Sahip çikmak için ne gerekiyorsa hepimiz tasin altina elimizi koymaliyiz. Biz TÜGIAD yönetim kurulu olarak, bütün subelerimiz ve üyelerimizle birlikte afet bölgesinin bundan sonraki tüm ihtiyaçlari için de devrede olacagiz. Sadece bunlarla da kalmayip büyük bir TÜGIAD ormani olusturmak için de girisimlere basladik. Ülkemizin bütün degerleri gibi yesil kimliginin korunmasi için üzerimize düsen ne varsa geregini yapmaya haziriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA