Sirketlerden Fidan Bagislari

Türkiye’nin birçok bölgesinde yasanan orman yanginlarina karsilik bazi sirketler fidan bagisi kampanyasi baslatti.



Türkiye’nin birçok bölgesinde yasanan orman yanginlarina karsilik bazi sirketler fidan bagisi kampanyasi baslatti. Tüm ülkeyi yasa bogan orman yanginlarinin yaralarini sarabilmek için sirketler seferber oldu.

Turkcell, tüm ülkeyi yasa bogan yangin felaketinin yaralarinin daha hizli sarilabilmesi için tüm imkanlarini seferber ediyor. Afet bölgelerini yeniden yesertmek için 50 bin fidan bagislayan sirket, Cuma aksami gerçeklesen Turkcell Yildizli Geceler açilis konserinden elde edilen geliri de fidan bagisinda kullanacak. Yangindan etkilenen bölgelerde iletisimin aksamamasi için mobil baz istasyonlarini faaliyete geçiren sirket ayrica, yanginlara müdahale eden AFAD koordinasyonlugundaki tüm ekiplere, kesintisiz ve rahat iletisim kurabilmeleri için ‘Kahraman Paket’ adini tasiyan iletisim paketleri tanimladi.

Türk Telekom, Antalya’nin Manavgat ilçesi basta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde çikan yanginlarda yok olan ormanlara yeniden hayat vermek için grup sirketlerindeki çalisanlari, bayileri ve tüm is ortaklari adina, Tarim ve Orman Bakanligi’na 100 bin fidan bagislayacagini açikladi.



Austrian Post ve Aras Kargo her çalisani adina 2 fidan olmak üzere toplam 32 bin fidan bagislama karari aldi. Kalyon Holding Orman Genel Müdürlügü’ne 30 bin fidan bagislarken; Vestel, Kibar Holding ve Defacto ise TEMA Vakfi’na fidan bagisinda bulundugunu açikladi.

Kaynak: İHA